Abonează-te la canalul de Youtube

Alfajores sau fursecuri fine cu dulceata de lapte

( 4.7 din 5 )
Se încarcă...
  • 30 mPreparare
  • 10 mGătire
  • 40 mGata în
Printează rețeta

Alfajores – Fursecurile care efectiv se topesc in gură, practic sunt doua fursecuri între care se pune dulceata de lapte și rulate in fulgi de cocos.
Ca istoric se spune ca ele provin din sudul Americii, însă se regăsesc si in alte tari, atat in America cat si in Europa.
Aceste fursecuri, biscuiti ii gasim sub diferite forme si denumiri, atat in Franța, Germania, Italia, America și Argentina. In Argentina se numesc alfajores.
Cu siguranță dacă vrei să mănânci, nu sta pe gânduri, pentru ca sunt sunt extraordinari de buni. Ii găsești aproape oriunde și in diferite forme, însă pe cei mai buni ii vei găsi in Argentina. Că le vei găsi la colț de strada, sau la stațiile de metrou, alături de o cafea buna, le vei găsi și in restaurantele de top. De ce sunt atât de populare?! Pentru ca sunt foarte gustoase iar argentinienii sunt foarte nostalgici.
Așadar cu o lunga și vasta experienta in prepararea datata undeva prin 1850, astăzi au ajuns sa facă peste 50 de tipuri de alfajores.

Ingrediente

  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +
  • Add to Shopping List +

Mod de preparare pas cu pas

  • Pentru început punem intr-un castron zaharul, gălbenușurile, extractul de vanilie sau esența de vanilie.

  • Cu ajutorul unui mixer de Bucătărie sau cu un tel batem compoziția pana se topește tot zaharul. Putem folosi zahăr pudra, dar măcinat in casa, pentru ca cel din cumpărat indiferent de firma sau brand, zahărul pudra conține amidon. După ce am mixat bine compoziția de gălbenușe și zaharul este complet topit, adăugăm untul și coaja de lămâie, mixam in continuare pana obținem consistența unei creme.

  • Asa trebuie sa arate compozitia dupa ce am pus untul si coaja de lamaie.

  • Separat intr-un alt castron cernem ingredientele uscate și le omogenizam.

  • Adăugăm amestecul de faina și amestecam cu o spatula pana la încorporarea totala a făinii. Fiind un aluat fraged, nu dorim să activăm glutenul din făină.

  • Aluatul trebuie sa fie putin lipicios, dar usor de manevrat cu spatula.

  • Punem aluatul intr-o folie alimentara, învelim bine aluatul și îl dam pentru minim 1 ora la frigider.

  • După ce a trecut timpul de stat la frigider, scoatem aluatul și îl punem pe o blatul de lucru tapetat cu făina și il lăsam sa se odihneasca pentru 10-15 minute și bineînțeles pentru modelarea cu ușurintă. Mare atentie nu punem foarte multa faina pe blatul de lucru, pentru ca vor incorpora prea multa faina si nu vor mai fi la fel de fragede.

  • Întindem aluatul la 0,5 cm grosime și îl tăiem cu o forma rotundă sau ondulata. Aluatul ce ne ramane il facem din nou o bila si continuam pana se termina aluatul.Marimea ramane la alegerea noastra si de aici si numarul de portii.

  • Formele obținute le punem intr-o tava tapetata cu hârtie de copt la un centimetru distanțată una fata de cealaltă și le coacem aproximativ 10 minute la 180 de grade, pana devin aurii pe fund. Mare atentie se coc foarte repede, existând riscul sa se rumeneasca prea tare.

  • După ce s-au copt le lăsam sa se răcească, apoi le umplem cu dulceața de lapte.

  • Le rulam cu partea de mijloc unde este umplutura in cocos și sunt gata de servit.

  • Le aranjam frumos pe un platou si servim alaturi de un ceai sau ca atare la desert pentru inchiderea mesei. Cu siguranta oaspetii dumneavoastra vor reveni!

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide