Aluat pentru ecler și choux a la creme

( 4.6 out of 5 )
Loading...
Aluat pentru ecler și choux a la creme
  • -40 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Aluat pentru ecler și choux a la creme

Întotdeauna am fost fascinat de acest aluat, cum crește văzând cu ochii. Acest aluat pentru ecler și choux a la creme, este relativ simplu, trebuie doar respectată rețeta și modul de preparare și vei obține niște coji bine coapte și voluminoase chiar dacă pui un pic de aluat.

Aluat pentru ecler și choux a la creme
Dintr-o asemenea porție vei face 40 de choux sau 15-18 eclere, în funcție de cum dozezi aluatul. Se pot umple cu creme dulci sau sărate, totul ține de imaginație și gust.

Eu am făcut Choux a la creme la tavă cu cremă de patiserie, nuci coapte, merișoare și glasate cu ciocolată, o minunăție, iar rețeta o găsești aici sau click pe fotografie

Cum facem Aluat pentru ecler și choux a la creme?

Ingrediente aluat:

120 ml lapte

120 ml apă

80 g unt

Un praf de sare

120 g făină

4 ouă medii

Mod de preparare aluat pentru ecler și choux a la creme:

Punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, amestecând energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe.

Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu, dăm jos de pe foc.

Imediat cât este fierbinte adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până se încorporează perfect iar compoziția este omogenă, apoi adăugăm celelalte ouă și repetăm operația.

La final trebuie să obținem o compoziție consistentă care să fie ușor manevrabilă.

Turnăm după nevoie, cu ajutorul unui sac cu șpriț cu formă rotundă pentru ecler forme alungite.

Sau pentru choux aveline pe care le presăm ușor vârfurile.

Băgăm tava la cuptor pentru 15 minute la 200 de grade, iar după 12 minute la 180 de grade până devin aurii. dacă facem coji mai mari creștem timpul de la 12 la 16 sau chiar 18 minute. Oprim cuptorul și le lăsăm să se răcească cu ușa întredeschisă, obligatoriu!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

 

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password