Abonează-te la canalul de Youtube

Prăjitură Snickers făcută în casă, o rețetă simplă și delicioasă

( 4.6 din 5 )
Se încarcă...
  • 24 pPorții
  • 40 mPreparare
  • 2:0 hGătire
  • 2:40 hGata în
Printează rețeta

Prăjitură Snickers făcută în casă, o rețetă simplă și delicioasă

Snickers, un dulce care ne place, astăzi pregătim prăjitură Snickers făcută, în casă, o rețetă simplă și delicioasă.
Nu știu dacă vi se pare greu sau nu, dar nu e greu deloc. Trebuie doar să te înarmezi cu răbdare, atenție și să respecți cu strictețe pașii rețetei, totul pentru o reușită de 100%.

Are în componență 4 straturi, și la două dintre ele folosim sosul caramel făcut în casă, rețetă pe care o găsești aici: 

Pentru blat:

100 g făină de migdale

180 g unt

150 g zahăr brun

360 g făină albă

100 g miere

1 lingurița extract de vanilie

3 linguri de lapte

Un praf de sare

Ingrediente pentru stratul de marshmallows:

350 g sos caramel, rețetă pe care o găsești aici:
300 g marshmallows simple

Ingrediente pentru stratul de caramel cu arahide:

450 g sos caramel, rețetă pe care o găsești aici:
6 Gălbenușe
200 g arahide prăjite și sărate

Ingrediente pentru glazura de ciocolată:

300 g ciocolată cu 55% cacao
120 smântână cu minim 32% grăsime

Mod de preparare pentru blat:

Într-un castron vom pune făina de migdale, untul, zahărul brun, laptele, mierea, extractul de vanilie și un pic de sare. Cu ajutorul unui mixer vom omogeniza compoziția până se spumează și se topește zahărul. Adăugăm făina și cu ajutorul unei linguri de lemn o vom încorpora în compoziție. Punem totul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, netezim și uniformizăm aluatul. Băgăm la cuptor pentru 20-25 de minute la 180 de grade sau până capătă o culoare brună.
Tava folosită 45/35

Mod de preparare pentru stratul de marshmallows:

În caramelul fierbinte adăugăm bomboanele de marshmallows și amestecăm până se omogenizează. Turnăm cât este călduț peste blat și punem la frigider pentru jumătate de oră.

Mod de preparare pentru stratul de caramel cu arahide:

Punem gălbenușurile în caramelul la temperatura camerei și punem pe foc mediu amestecând în continuu până începe să fiarbă, timp în care se îngroașă. Dăm jos de pe foc și adăugăm arahidele zdrobite. Lăsăm la temperat și turnăm in tavă peste stratul de marshmallows. Punem din nou la frigider pentru jumătate de oră.

Mod de preparare pentru glazura de ciocolată:

Punem smântâna într-o oală și o punem la foc, când începe să clocotească, adăugăm ciocolata și o încorporăm in smântână până la omogenizare. Turnăm peste stratul de caramel cu arahide și dăm pentru ultima dată la frigider pentru minim 3 ore.

Tăiem Cu un cuțit de pâine cu dinți după preferințe, eu am tăiat-o în 24 de bucăți.


Nu chiar simplu, dar nici ieșit din comun, însă foarte aproape de gustul original Snickers. Acum vă las să vă apucați de treabă, dar nu înainte de a vă ura spor la treabă și poftă bună!

Comments (3)

  • Laura Laurentiu

    Asta-i o chestie super tare și perfect logică. Da, așa nu mai curge stratul de caramel. Congrats!

    • chefnicu

      Mulțumesc Laura! Să fim sănătoși și să ne vedem cu bine!

  • Georgiana Deak

    Buna ziua! Ce se intampla cu untul din blat? Presupun ca se amesteca la inceput cu faina de migdale. Sau?

Leave A Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

- Shopping List
x

Parola pierduta

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide

});