Biscuiți mexicani cu ciocolată și dulceață de lapte
Ceva asemănător am mâncat într-un reataurant din Lisabona, anul trecut în vară și cum mi-a rămas gândul la ei, mi-am zis că e musai să îi reproduc.
Gust intens de ciocolată, scorțișoară și cremă de dulceață de lapte, nici că găsești o altă combinație mai bună ca aceasta.
Azi răsfoind pozele i-am găsit și mi-am zis că e musai să îi fac, nu am stat pe gânduri și am pus repede de un brownie ceva mai consistent și mi-am zis că ce va fi, va fi! Și au ieșit, nu buni ci chiar foarte buni, fragezi și aromați, încât toată bucătăria mirosea a ciocolată cu scorțișoară.
Să vă mai spun că de dimineață, acum când scriu aceste rânduri am o cafea alături și merg atât de bine, încât cu siguranță îi voi face mai des. Așadar am început ziua cu energi, foarte pozitiv și încântat că pot să vă ofer și dumneavoastră bucuria de a-i face acasă într-un timp relativ destul de scurt și cu ingrediente la îndemâna tuturor. Ceea ce durează mai mult e dulceața de lapte, dar se poate pregăti cu o zi înainte, așa cum am făcut și eu sau dacă sunteți amatori de dulceață de lapte, vă dau un pont, faceți mai multe conserve o dată, astfel veți câștiga timp și de ce nu, energie.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul simplu de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Dacă alegeți varianata simplă de dulceață de lapte, o puteți face din lapte condensat, exact ca la Chocotorta și găsiți modul de preparare aici.
Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.
Într-un castronel punem făina, cacaua, bicarbonatul, scorțișoara și le amestecăm. Dăm deoparte.
Într-un alt castron încăpător punem untul cu zahărul și extractul de vanilie. Le mixăm până obținem o spumă deschisă la culoare.
Adăugăm ouăle pe rând mixând până la încorporarea lui în aluat.
Încorporăm și ingredientele uscate în compoziția de unt și omogenizăm cu ajutorul unei spatule de Silicon.
Turnăm compoziția într-un sac cu șpriț fără formă și impărțim uniform câte 12 discuri cu diametrul de 3 cm pe fiecare tavă.
Coacem tăvile separat câte 13-14 minute, după care le scoatem afară și le lăsam să se răcească.
Umplem un sac cu șpriț fără formă cu dulceața de lapte și o împărțim egal pe 12 biscuiți.
Acoperim fiecare disc cu un altul iar prin ușoare apăsări și rotiri egalăm crema între biscuiți. Țineți între cele 4 degete și apăsați uniform, altfel se vor rupe.
Simplu, rapid și foarte gustos, așadar spor la treabă și poftă bună!
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram
Sau pe pagina de Facebook