Turtă dulce cu cacao

( 0 out of 5 )
Loading...
Turtă dulce cu cacao
  • -48-50 bucServings+
  • 20 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 40 mGata in
Print Recipe

Turtă dulce cu cacao

Turtă dulce cu cacao este o rețetă simplă, dar plină de farmec, care aduce în casă mirosul copilăriei și al sărbătorilor de iarnă.

Turtă dulce cu cacao

Moale, aromată și ușor picantă, această turtă dulce combină gustul intens al cacaoi cu notele fine de miere și scorțișoară.

Turtă dulce cu cacao

Perfectă lângă o cană de ceai, cafea sau lapte cald, ea păstrează gustul autentic al deserturilor făcute cu drag, din ingrediente naturale și gesturi transmise din generație în generație.

Turtă dulce cu cacao

Cum preparăm Turtă dulce cu cacao

Ingrediente pentru aluat:

  • 2 ouă mari
  • 150 g smântână grasă fermentată cu 20% grăsime
  • 200 g zahăr tos
  • 80 g ulei de floarea soarelui
  • 1 vârf de cuțit sare
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 10 g praf de copt
  • 500 g făină albă tip 000
  • 30 g miere de albine
  • 1/3 linguriță cardamom
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 1/4 linguriță cuișoare
  • 1 linguriță ghimbir
  • 1 linguriță coajă de portocală

Ingrediente pentru glazură:

  • 4 linguri de lapte cu 3,5% grăsime
  • 150 g zahăr pudră

Mod de preparare pentru aluat:

Într-un castron punem zahărul, ouăle, praful de sare, uleiul, smântâna și batem bine cu un tel până se topește zahărul.

Turtă dulce cu cacao

Adăugăm făină, praful de copt, condimentele, cacaua și amestecăm bine cu o spatulă de silicon. Va ieși o compoziție ușor manevrabilă, dar nu mai adăugați făină, așa trebuie să fie.

Turtă dulce cu cacao

Asa trebuie să arate aluatul, mai moale.
Turtă dulce cu cacao

Turnăm într-o folie și dăm la rece pentru o oră.

Turtă dulce cu cacao

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Pe un plan de lucru presărat bine cu făină întindem aluatul la o grosime de 1,5-1,8 cm și decupăm cu un inel de 3 cm.

Turtă dulce cu cacao

Punem pe tăvi și dăm la cuptor pentru 14-15 minute. Le lăsăm ușor să se tempereze.

Turtă dulce cu cacao

Omogenizăm laptele cu zahărul pudră.

Turtă dulce cu cacao

Călduțe trecem partea superioară a fiecărei turte prin glazură și o punem pe un grătar, le lăsăm să se răcească si să se usuce glazura pe un grătar.

Turtă dulce cu cacao

Servim cu plăcere. Sunt mai bune a doua zi, spor la treabă și poftă bună!

Turtă dulce cu cacao

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password