Biscuiți crăpați cu ciocolată de post

( 4.8 out of 5 )
Loading...
  • -12 bucServings+
  • 15 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Biscuiți crăpați cu ciocolată de post

Biscuiți crăpați cu ciocolată de post, ciocolatoși la interior și crocanți la exterior.

Cei mai buni biscuiți cu ciocolată de post, făcuți in casa, ciocolatoși și moi de ți se topesc in gura. Eu ii fac mai mereu și mai ales atunci când am chef sa mănânc ceva dulce. Rețeta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 20 de bucăți mai mici sau 12 mai mărișori, îndeajuns pentru două persoane, mă rog…aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))

Rețeta de biscuiti crăpați cu ciocolata de post este destul de simplă și ușor de făcut, mai ales că sunt de post, iar ca substitut al ouălor, laptelui și al untului am folosit ingrediente 100% de origine vegetală și dacă i-as pune între cei cu unt, nici nu ți-ai da seama. Ciocolatoși la interior și crocanți la exterior, au devenit desertul numărul unu, în topul preferințelor de desert de post.

Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor, dar și pentru modul de preparare.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

B1FF6E57-573C-42E6-85A1-899F31FEB019.jpeg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se fac cei mai buni biscuiți crăpați cu ciocolată de post, făcuți in casă (chocolate crinkles)

Ingrediente biscuiți crăpați cu ciocolată de post:

  • 120 g ciocolată de post cu 70% cacao
  • 50 ml ulei de floarea soarelui
  • 140 g zahăr tos
  • 80 ml apă
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 130 g făină albă
  • 30 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt
  • Un praf de sare

Mod de preparare pentru biscuiții crăpați cu ciocolată de post: 

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tavi cu hârtie de copt.

Într-un castron punem făina, cacaua, praful de copt și le cernem.

Punem ciocolata cu uleiul într-un bol pe bain marin și o topim. Lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Într-un ibric punem apa cu zahărul, extractul de vanilie și punem pe foc mic, atât cât să se topească zahărul. Dăm deoparte să se răcească.

Punem siropul de zahăr peste compoziția de ciocolată și omogenizăm.

Încorporăm ingredientele uscate în compoziția de ciocolată și amestecăm până se omogenizează complet.

Pentru formarea chestor biscuiți avem 2 variante:

Cu ajutorul unui clește de înghețată împărțim vizual compozitia în 12 părți egale, cât timp este moale compoziția, însă nu vor ieși la fel de uniformi și le punem pe tăvi sau lăsăm să se răcească complet și împărțim în 12 părți egale, formăm biluțe și le punem pe tăvi.

În ambele variante coacem câte 9-10 minute, diferența fiind doar de aspect, cele care le-am luat cu cleștele de înghețată vor fi mai place, iar cele formate cu mâna mai rotunjoare.

Lăsăm să se răcească pe tăvile în care s-au copt, apoi sunt gata de servit.

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password