Aceste găluște pufoase de făină sunt atât de fragede și de pufoase, potrivite pentru aproape orice fel de mâncare, chiar și pentru preparate dulci.
Pentru mine sunt deliciul suprem al pastelor, dacă stăm și ne gândim au aceleași ingrediente ca și pastele. Pot fi folosite pentru orice fel de tocană, papricaș, supă, chiar și la deserturi.
Modul de preparare foarte simplu și rapid, din doar 2 ingrediente de bază ouă și făină, fierte într-o oală cu apă și sare.
Se pot face mai multe și congela, folosindu-le cu succes și fără nici un fel de problemă pentru data viitoare.
Și cum vă spuneam mai devreme că sunt potrivite și pentru preparatele dulci, de exemplu puteți să le scurgeți de apa în care au fiert, date prin pesmet cu puțină scorțișoară sinservite cu o dulceață sunt varianta ideală a unui desert rapid și gustos.
Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.
Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne ori paste de post și multe altele, găsiți în secțiunea paste sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Spargem ouăle într-un castron și adăugăm treptat făina treptat, in primă fază cam jumătate apoi pe rând pentru a obține consistența potrivită.
Dacă puneți prea puțină făină se vor împrăștiată fiert, iar dacă e prea multă nu vor fi pufoase și vor rămâne tari. Cel mai bine e să faceți testul înainte de a pune prea multă făină, dacă rupeți o gălușcă, nu se împraștie și se umflă ușor la fiert, este perfect.
Opțional puteți adăuga la final pătrunjelul tocat mărunt, pentru un plus de culoare și savoare.
Lăsăm pentru 15-20 de minute aluatul obținut deoparte, timp numai potrivit pentru a pune o oală încăpătoare la fiert cu o lingură sănătoasă de sare.
Turnăm aluatul pe o farfurie, iar când apa începe să clocotească cu ajutorul unei linguri înmuiate în apă rupem rapid cu buza lingurii bucăți din aluat, direct în apa fierbinte.
După ce am rupt toate găluștele, reducem focul la mediu și le fierbem aproximativ 7-9 minute.
Le scurgem și le punem într-un vas cu puțin ulei, acoperite, iar până se răcesc complet, le săltăm de câteva ori să nu se lipească.
Simplu, rapid și gustos! Spor la treabă și să vă fie de folos!