Prăjitura Lily cu mousse de Oreo și zmeură, un deliciu pregătit fără cuptor, dar cu un rezultat uimitor de bun.
Mi-a plăcut o postare de pe grupul meu, cel puțin vizual că atât am putut la acel moment, dar la felul cum arăta și ce ingrediente avea în rețetă nici nu avea cum să nu fie bună! Și prin amabilitatea doamnei Liliana Tirziu care a fost atât de drăguță și a postat rețeta, uite că și eu m-am apucat de treabă doar că am schimbat câte ceva și rezultatul îl puteți vedea în cele ce urmează.
Ușor dulce acrișor cu texturi și gusturi de la ciocolată la cremă de fină de brânză și multă zmeură care se îmbină perfect, acest desert va intra cu siguranță pe lista preferatelor mele.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare explicat pas cu pas.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru blatul de Oreo:
Ingrediente pentru mousse-ul cu Oreo:
Ingrediente pentru mousse-ul de zmeură:
Ingrediente pentru jeleul de zmeură:
Mod de preparare pentru blatul de Oreo:
Tapetăm cu hârtie de copt o tavă de 25/25 cm cu margini mai înalte.
Punem biscuiții într-un robot de Bucătărie și îi mixăm prin pulsare până obținem o compoziție asemănătoare pesmetului.
Adăugăm untul topit și amestecăm rapid.
Turnăm compoziția și o nivelăm. Dăm la rece.
Mod de preparare pentru mousse-ul de Oreo:
Punem gelatina la hidratat în apa rece pentru minim 10 minute.
Rupem biscuiții Oreo sferturi. Mare atenție să nu îi zdrobiți prea tare.
Punem smântâna pentru frișcă împreuna cu crema de brânză și zahărul pudră și mixăm până obținem o cremă fină și aerată. Nu mixați prea mult că trebuie să fie ușor mai lichidă.
Adăugăm gelatina încălzită și topită, mixăm în continuare până se încorporează și aceasta.
Încorporăm biscuiți și amestecăm ușor cu o paletă.
Turnăm rapid peste stratul de biscuiți și nivelăm. Dăm la rece pentru o oră, timp suficient să nw ocupăm de următorul pas.
Mod de preparare pentru mousse-ul zmeură:
Punem gelatina la hidratat în apa rece pentru minim 10 minute.
Punem smântâna pentru frișcă împreuna cu crema de brânză și zahărul pudră și mixăm până obținem o cremă fină și aerată. Nu mixați prea mult că trebuie să fie ușor mai lichidă.
Adăugăm gelatina hidratată și topită în dulceața de zmeură și amestecăm ușor cu o spatulă.
Încorporăm dulceața în compoziția de brânză și o amestecăm ușor cu o spatulă până se omogenizează.
Turnăm peste stratul de Oreo, nivelăm cu ajutorul unei spatule și dăm la rece pentru minim o oră.
Mod de preparare pentru jeleu de zmeură:
Într-o crăticioară punem 400 g din totalul cantității de zmeură cu zahărul la foc mic, atât cât să pâlpâie flacăra.
Când s-a încălzit ușor și zahărul este topit, adăugăm și gelatina care în prealabil a fost topită și ea. Amestecăm ușor ca să nu zdrobim bobițele de zmeură și dăm deoparte până ajunge la temperatura camerei.
Distribuim zmeura rămasă deasupra mousse-ului de zmeură si cu ajutorul unei linguri turnăm jeleul peste mousse-ul de zmeură și dăm din nou la frigider pentru minimum 2 ore, după care putem tăia și servi.
Spor la treabă și poftă bună!