Azi facem o delicioasă Prăjitură cu nucă și cremă de cafea o rețetă pe care am Preluați de la doamna Nadia Tușa de pe grupul meu de Facebook, dar pe care am adaptat-o după viziunea mea.
Dacă tot a venit sezonul nucilor, eu zic că e momentul să facem ceva bun și delicios. Foarte ușor de făcut, un blat cu nucă, o crema de nucă cu ness și glazură delicioasă de ciocolată cu lapte. Ingrediente simple și la îndemâna tuturor, iar combinația de nucă cu cafea este de-a dreptul spectaculoasă.
Merge de minune servita ca atare, dar și ca unul dintre felurile de prăjitură alături de altele pe un platou.
Acum vă invit să Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru glazură:
Mod de preparare pentru blat:
Tapetăm fundul unei tăvi de cuptor de 25/35 cm cu hârtie de copt.
Într-un castron punem făina, nuca, nessul, praful de copt, cacaua și le amestecăm bine.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Batem ouăle întregi cu praful de sare până lasă valuri ușoare asemeni unei zăpezi moi.
Adăugăm treptat zahărul și batem până obținem o spumă densă și consistentă.
Adăugăm în 3 tranșe amestecul de nucă cu făină, cacao, praf de copt și ness și amestecăm ușor cu ajutorul unei spatule de Silicon până obținem o compoziție uniformă.
Turnăm în tavă și coacem 15-18 minute sau până trece testul scobitorii. Nu coaceți mai mult că se va usca.
Scoatem tava din cuptor, trecem blatul pe un grătar de cofetărie și-l lăsăm să se răcească complet.
Mod de preparare pentru cremă:
Tocăm nuca grosier.
Într-un vas punem apa, nessul, zahărul și dăm în clocot.
Adăugăm nuca tocată și amidonul. Punem din nou la foc până se îngroașă. Dăm deoparte și lăsăm să se răcească complet, amestecând din când în când să nu facă pojghiță.
Mixăm untul până se deschide la culoare după care încorporăm treptat crema de nucă rece amestecând până la omogenizare după fiecare lingură de cremă.
Asamblare:
Îndepărtăm hârtia de copt, punem blatul pe o tavă și turnăm crema peste, nivelăm și dăm la rece pentru jumătate de oră.
Într-un vas Înfierbântăm smântâna, adăugăm ciocolata, lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm.
Turnăm glazura la temperatura camerei peste și nivelăm. Dăm la rece până a doua zi. Tăiem cu ajutorul unui cuțit cu lama îngusta și bine ascuțit.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.