Azi facem o delicioasă Tocăniță de măsline – Rețetă de post din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna tuturor.
Îmi place foarte mult tocănița asta de măsline, pentru că este foarte sățioasă, gustoasă și plină de arome. Se prepară foarte ușor, mai ales atunci când nu ai prea multă inspirație. Iar acum că a venit frigul este numai potrivită alături de o pâine caldă fără coacere, rețetă pe care o găsiți aici.
O fac de câteva ori pe an, iar rețeta o adaptez la sezon folosind ba multe legume, ba carne de vițel. Este foarte versatilă și potrivită chiar si pentru vegani sau pentru persoanele care țin post.
Am folosit diferite tipuri de măsline de la verzi, uscate, Kalamata, Ceringola, Picholine și verzi umplute, dar dumneavoastră puteți folosi mai putine sau chiar mai multe tipuri, doar negre sa nu fie.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor dar și a modului rapid de preparare.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa, usturoiul și le tocăm mărunt.
Curățăm morcovii și îi tăiem rondele.
Roșiile cherry le spălăm și le tăiem jumătăți.
Punem toate măslinele într-un castron.
Punem ceapa, usturoiul, morcovii la călit în uleiul de măsline la foc mic până ceapa devine translucidă iar morcovii s-au înmuiat. Dacă este nevoie puteți să mai adăugați puțină apă.
Adăugăm măslinele, roșiile cherry, roșiile cuburi în bulion, 100-150 ml de apă.
Punem și condimentele și fierbem la foc mic pentru 10-12 minute, apoi e gata de servit.
Spor la treabă și poftă bună!
Pentru multe alte rețete fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea gustări, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.