Print Recipe
Bun gasit dragii mei! Cine nu iubeste ciocolata? Nu cred sa fie cineva pe lumea asta sa nu fie indragostit de ciocolata, de prajiturile cu ciocolata…
Dragii mei, aceasta reteta de negresa o fac de mai bine de 20 de ani si va spun ca nu ai cum sa dai gres, e atat de simpla si de rapida, incat eu cred ca ar putea sa fie facuta chiar si de cel mai neindemanatic intr-ale bucataritului. Cu ingrediente simple si la indemana oricui, va iesi o prajitura extraordinara, de care va veti indragosti pe loc.
Step by step method
-
Intr-un castron punem zaharul si oule si le batem cu robotul de bucatarie sau cu un tel pana se spumeaza si se dizolva tot zharaul.
-
Adaugam pe rand, jumatate din dulceata, untul la temperatura camerei, stafidele, jumatate din cantitatea de nuci si le incorporam.
-
Separat intr-un alt castron cernem faina impreuna cu cacaoa si praful de copt, le amestecam in asa fel incat sa fie cat mai bine omogenizate
-
Adaugam faina cu cacaoa si praful de copt gata cernute peste compozitia de oa si omogenizam foarte bine, ca sa nu ramana cocoloase.
-
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si deasupra punem cealalta jumatate de dulceata pe care o distribuim in mod cat se poate de egal pe suprafata negresei.
-
Dupa ce am distribuit dulceata deasupra negresei, adaugam in ploaie restul de nuci si o dam la cuptor aproximativ 40 de minute la 180 de grade, sau pana trece testul scobitorii.
-
Dupa ce o scoatem de la cuptor, o lasam sa se raceasca si o taiem bucati dupa preferinte. Se poate servi alaturi cu un coulis de caise, cirese, sau visine, dar si cu un sos de ciocolata. Va doresc pofta buna si va invit sa testati reteta!