Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată
  • -32 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată este desertul care transformă orice zi obișnuită într-un moment de sărbătoare. Cu un aluat fraged și ușor crocant această prăjitură ascunde între straturi gustul intens de ciocolată și prospețimea zmeurei.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Combinația dintre dulceața catifelată a ciocolatei și aciditatea subtilă a zmeurei creează un echilibru perfect, plin de aromă și culoare. Fiecare bucată te îmbie cu parfum de unt și cacao, iar petele de zmeură aduc un plus delicios de suculență.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Ideală pentru mesele în familie, pentru ocazii speciale sau pur și simplu atunci când vrei să te răsfeți, Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată este acel desert care se prepară ușor, arată spectaculos și dispare rapid de pe farfurii. O prăjitură clasică reinterpretată, care cucerește de la prima mușcătură.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Cum pregătim Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Ingrediente pentru foi:

  • 600 grame făină albă tip 000
  • 150 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 1 linguriță de amoniac
  • 1 praf de sare
  • 1 lingură cu varf de zahăr tos
  • 150 g untură de porc
  • 100 grame unt cu 80% grăsime
  • 1 ou
  • Extra făină pentru întins foile

Ingrediente pentru crema de ciocolată:

  • 600 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 120-150 g zahăr tos
  • 80 g amidon alimentar din porumb
  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 200 g ciocolată cu 55% conținut de cacao

Ingrediente pentru jeleul de zmeură:

  • 600 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 130-150 g zahăr tos
  • 50 g amidon alimentar din porumb
  • 10 g gelatină alimentară
  • 50 ml apă rece

Mod de preparare pentru foi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm tăvi cu hârtie de copt sau foi de silicon.

Într-un bol amestecăm laptele cu oul, sarea și zahărul. Le dăm deoparte.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

În bolul unui castron punem făina, untul, untură și frământăm bine până obținem consistența similară unui nisip umed.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Adăugăm amestecul de lapte și frământăm rapid un aluat omogen.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Împărțim aluatul în 8 părți egale, dăm forma bilelor și le punem pe o farfurie acoperite la frigider pentru o oră.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Întindem fiecare bilă pe un plan de lucru presărat cu puțină făină cu o dimensiune de 25/35 cm, înțepăm din loc în loc cu furculița și le coacem 7-8 minute sau cât e nevoie să se rumenească ușor.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Le transferăm pe un grătar și le lăsăm sa se răcească complet.

Foi fragede cu unt și untură pentru prăjituri

Foile se pot cumpăra, sunt cele de la Dr Otker subțiri vidate in nr de 8 foi/pachet.

Mod de preparare pentru crema de ciocolată:

Dizolvăm cacaua și amidonul în 150 ml din cantitatea totală de lapte.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Punem diferența de lapte cu zahărul la înfierbântat. Când ajunge în punctul de fierbere turnăm în fir subțire amestecând continuu și lăsăm să fiarbă până se îngroașă.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Oprim focul și adăugăm untul cu ciocolata. Amestecăm energic până se topesc complet atât ciocolată cât și untul. Acoperim cu o folie în contact cu crema și dăm la rece pentru minim 2 ore sau cat este nevoie să se răcească bine.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Mod de preparare pentru jeleul de zmeură:

Dizolvăm amidonul în apă rece.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Punem gelatina la hidratat în apă rece pentru minim 10 minute.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Într-o cratiță punem zmeură, zahărul și lăsăm la foc mic până începe să clocotească.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Adăugăm amidonul dizolvat în fir subțire și fierbem până începe să clocotească din nou. Amestecăm încontinuu să nu se prindă de fund și să facă cocoloașe.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Adăugăm gelatina hidratată direct în jeleul fierbinte și amestecăm bine să se dizolve.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Dăm deoparte, amestecând din când în când să nu facă pojghiță.

Asamblare:

Scoatem crema de ciocolată de la rece și o mixam aproximativ 1 minut, atât cât să fie ușor de manevrat.

Împărțim atât crema cât și jeleul în câte 4 părți egale.

Punem o foaie, un strat de jeleu, alta foaie, strat de ciocolată și tot așa până terminăm ața foile cat și crema dar și jeleul.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Răzuim ciocolata deasupra și o dăm la frigider peste noapte. Apoi a doua zi o putem tăia și servi.

Prăjitura Ștangle cu zmeură și ciocolată

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password