Întotdeauna când nu stii ce să mai gătești, când ești sătul și de aia si de cealaltă și ești în până de idei, e bine de știut că în cămară vei avea mereu câte ceva, o pungă de paste, orez, arpacaș, o linte iar în frigider o bucățică de bacon, smântână, legume etc. Așadar e momentul să îți pui mintea la contribuție și să încropești ceva. Așa am făcut și eu: am luat punga de paste și am deschis frigiderul unde am găsit o bucată de bacon, cașcaval, o jumătate de piept de pui, in congelator o pungă cu niște mazăre și uite-așa am încropit paste cu pui, bacon și cașcaval la cuptor.
Poți încerca și spaghetti cu vinete, roșii și burrata, rețetă excelentă pe care o găsești aici:
Sau tagliatelle cu midii, roșii și usturoi, o rețetă rapidă și gustoasa, pe care o găsești aici:
Și câte rețete mai am, trebuie doar să căutați in meniu la secțiunea paste.
Nu este obligatoriu să respecți rețeta, aceasta fiind doar un punct de plecare pentru ceea ce veți găsi prin casă. Însă vă asigur de reușita unui preparat rapid, gustos și sățios!
Din uleiul rămas, făina rămasă, unt și lapte vom face un sos bechamel astfel: punem untul, uleiul și făina (într-o cratiță destul de mare încât să fie îndeajuns să punem toate ingredientele) și le prăjim pentru 3-4 minute după care adăugăm tot laptele deodată. Cu ajutorul unui tel spiralat amestecăm rapid și încontinuu până se leagă și fierbe sosul, punem smântâna și dăm un clocot.