Griș cu lapte cremos – Amintirea serilor de iarnă
Griș cu lapte cremos – Amintirea serilor de iarnă care era deliciul întregii familii. De obicei la noi în familie se mânca cu dulceață, cu cacao, miere sau pur și simplu cu zahar și scorțișoară.
Ne plăcea tare mult mai ales când stătea puțin iar deasupra se făcea o pojghiță care era cea mai savurată. Însă de multe ori nu prea apuca să se facă, pentru că nu prea aveam răbdare, dar era suficientă pe marginea oalei 😂😂😂
Ingrediente pentru griș cu lapte cremos – Amintirea serilor de iarnă:
Mod de preparare griș cu lapte cremos – Amintirea serilor de iarnă:
Se pune laptele cu zahărul la înfierbântat, iar când începe să clocotească, reducem focul la minimum.
adăugăm grișul în ploaie, amestecând rapid ca să nu se facă cocoloașe. Se fierbe 1-2 minute în funcție de cantitatea pe care o facem.
Putem turna in forme și lăsa la răcit, apoi scos din forme și servit cu toppingul preferat
sau direct in farfurii pe care îl vom servi cald, deasemeni cu adaos de dulceață, miere sau ceea ce ne place.
Simplu, gustos și hrănitor. Poftă bună!