Prăjitură Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao
Îmi aduc aminte cu drag și cu nostalgie de prăjitura Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao. De fiecare dată, fără excepție, aveam porțiile stabilite dinainte, asta pentru că copii fiind mereu ne “băteam” pe această delicatesă. Gust ușor dulce acrișor al cremei de brânză în combinație cu blatul cu cacao, este perfecțiunea unui desert răcoritor și sățios în același timp.
Era una din cele mai populare, odată cu apariția băuturii cu același nume.
Rețeta o am din caietul mamei, care și ea o are de la tanti Florica, o prietenă de familie.
Este ușor de făcut și destul de ieftină, din câteva ouă, făină, niște brânză și suc de portocale iese minunea numită Fanta.
Îmi aduc aminte cu drag și cu nostalgie de această prăjitură Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao. De fiecare dată, fără excepție, aveam porțiile stabilite dinainte, asta pentru că copii fiind mereu ne “băteam” pe această delicatesă. Gust ușor dulce acrișor al cremei de brânză în combinație cu blatul cu cacao, este perfecțiunea unui desert răcoritor și sățios în același timp.
Era una din cele mai populare, odată cu apariția băuturii cu același nume.
Rețeta o am din caietul mamei, care și ea o are de la tanti Florica, o prietenă de familie.
Este ușor de făcut și destul de ieftină, din câteva ouă, făină, niște brânză și suc de portocale iese minunea numită Fanta.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Cum se face prajitura Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Ingrediente pentru jeleul de portocale:
Mod de preparare prăjitură Fanta cu cremă de brânză dulce și blat cu cacao:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade.
Amestecăm făina cu cacaua și le cernem împreună intr-un alt bol.
Separăm ouăle, gălbenușurile le amestecăm cu uleiul și le batem până se spumează.
Albușurile le batem spumă cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul treptat.
Turnăm compoziția de gălbenușuri peste albușul bătut spumă și mai batem ușor, până se încorporează.
Adăugăm și compoziția de făină cu cacao, iar cu o paletă de Silicon amestecăm încet cu mișcări de sus în jos până se încorporează.
Turnăm într-o tavă sau formă tapetată pe fund cu hârtie de copt. Coacem 20-25 de minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor și lăsăm încă 10 minute în tava în care s-a copt. După aceea scoatem afară blatul pe un grătar și îl lăsăm să se răcească.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem toate ingredientele într-un castron și le batem până se spumează și obținem o consistență cremoasă a brânzei.
Turnăm crema peste blatul rece și dăm la frigider.
Pentru jeleul de fanta:
Punem toate ingredientele într-o crăticioară și fierbem la foc mediu amestecând încontinuu până dispare culoarea tulbure și devine translucidă. Reducem focul la minim și mai fierbem 1 minut.
O dăm jos de pe foc și o lăsăm să se tempereze după care o turnăm peste crema de brânză.
Dăm din nou la frigider pentru o oră după care putem tăia și servi.
Simplu, rapid și gustoooos! Așadar, spor la treabă și poftă bună!
Dimensiune tavă: 22/26 cm
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.
Mariana
Super tare! Felicitari!🤗🤗