Biscuiți Oreo, rețetă simplă și rapidă

( 4.6 out of 5 )
Loading...
  • -40 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Biscuiți Oreo, rețetă simplă și rapidă

Iubiți de cei mici, dar în egală măsură și de cei mari, acești biscuiți Oreo sunt de-a dreptul un desert greu de refuzat în orice moment al zilei. Crocanți și sfărâmicioși cu cremă fină de unt și gust intens de cacao nu cred să existe cineva care să le reziste.

Încercații-i și cu încredere și cu singuranță vă veți îndrăgosti iremediabil de ei. Eu dacă v-as spune că sunt mult mai buni decât cei din comerț, cu siguranță veți spune ca sunt subiectiv, însă eu pur și simplu de când am descoperit această rețetă, au dispărut de pe lista mea de cumpărături.

Se fac foarte ușor, rapid și sunt destul de ieftini, ingredientele fiind simple și la îndemâna oricui. Din punctul meu de vedere sunt mult mai buni a doua zi, însă nu se supără nimeni dacă dispar imediat după umplere 😂😂😂

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare al celor mai Vestiți biscuiți, dar de această dată făcuți în casă.

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci cei mai buni biscuiți Oreo?

Ingrediente pentru biscuiți:

  • 250 g unt
  • 200 g zahăr fin sau praf, dacă folosiți praf să îl măcinați dumneavoastră, pentru că cel din comerț conține amidon
  • 1 linguriță sare
  • 5 gălbenușuri
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 270 g făină albă tip 000
  • 155 g cacao de bună calitate
  • 5 g bicarbonat

Ingrediente pentru cremă

  • 130 g unt cu minim 82% grăsime
  • 250 g zahăr pudră

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi de cuptor cu hârtie de copt.

Punem ingredinetele uscate (făina, cacaua și bicarbonatul) într-un bol și le amestecăm. Musai ca toate să fie cernute.

Într-un castron vom pune untul, zahărul, sarea extractul de vanilie și le batem bine până se spumează.

Adăugăm gălbenușurile unul câte unul și batem în continuare până se încorporează în compoziția de unt.

Inglobăm ingredientele uscate în compoziția umedă și frământăm bine.

Punem aluatul într-o folie și îl dăm la frigider pentru o oră.

Mod de preparare pentru cremă:

Punem untul care trebuie să fie la temperatura camerei împreună cu zahărul pudră și mixăm bine, până obținem o cremă aerată.

Scoatem aluatul de la frigider și pe un plan de lucru ușor presărat cu făină intindem aluatul cu o grosime de aproximativ 4 milimetrii, nu mai mult, pentru că vor și crește. Decupăm cu ajutorul unei forme rotunde cu diametrul de 5 cm.

Îi punem în tăvile tapetate cu hârtie de copt. Strângem aluatul rămas și îl întindem din nou, decupăm și repetăm operația până folosim întregul aluat.

Ar trebui să vă iasă 80 de bucăți.

Coacem pe rând câte o tavă 15 minute la 160 de grade Celsius.


Scoatem tava din cuptor și lăsăm biscuiții să se răcească în tăvile în care s-au copt.

Umplem biscuiții cu ajutorul unui sac cu șpriț fără forme și îi lăsăm așa până a doua zi, asta în caz că mai aveți răbdare. Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password