Sărbătoarea nașterii Domnuluk se apropie și azi vă aduc în dar o rețetă de Brăduți Snickers pentru Crăciun cu care să vă bucurați invitații și familia.
E drept că este un pic de muncă la ei, dar merită orice efort, uitați cât de drăgălași sunt și chiar și foarte buni.
Brăduți sunt făcut din conuri de înghețată, glasate cu ciocolată și umplute cu caramel și arahide coapte și sărate. Baza este o brioșă fină și aromată cu cafea, perfect coaptă, umedă și delicioasă.
Acum vă invită să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru brioșe:
Ingrediente pentru crema de mascarpone cu ciocolată albă:
Ingrediente pentru baza albă(zăpadă de la baza brăduțului):
Ingrediente pentru brăduți:
Mod de preparare pentru cremă de mascarpone cu ciocolată albă:
Punem smântână la înfierbântat iar când aproape să dea în clocot, oprim focul, adăugăm ciocolata albă, lăsăm 2-3 minute și amestecăm energic până ciocolata e complet topită.
Adăugăm colorantul și omogenizăm. Dăm la rece pentru minim 2 ore. Folosiți un colorant de calitate să nu denaturați calitatea cremei. Recomand unul gel puternic ca să folosiți puțin.
Punem mascarponele peste compoziția de ciocolată albă care a stat la frigider și o dăm înapoi la rece.
Mod de preparare pentru baza de la baza brăduțlui:
Punem smântână la înfierbântat iar când aproape să dea în clocot, oprim focul, adăugăm ciocolata albă, lăsăm 2-3 minute și amestecăm energic până ciocolata e complet topită.
Acoperim cu o folie și dăm la rece pentru minim 2 ore acoperită direct pe suprafața cremei cu o folie de prospețime.
Mod de preparare pentru brioșe:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade fără ventilație.
Topim ciocolata pe bain marie sau la microunde
Tapetăm o tavă de brioșe cu 12 forme de hârtie de unică folosință.
Cernem făina și o punem într-un castron alături de zahăr și bicarbonat.
Într-un bol încăpător punem apa fierbinte, praful de sare alături de cafeaua instant, ciocolata topită și omogenizăm.
Adăugăm cacaua și o încorporăm și pe aceasta amestecând energic până este perfect omogenă.
Încorporăm și ouăle, extractul de vanilie, uleiul și le omogenizăm până compoziția devine ușor legată.
Încorporăm amestecul de făină cu zahăr și bicarbonat și mixăm în continuare până avem o compoziție omogenă.
Turnăm în forme și dăm la cuptor pentru 15-18 minute sau cat e nevoie pentru a trece testul scobitorii.
După coacere, le scoatem pe un grătar să se răcească complet la temperatura camerei apoi le transferăm în frigider. E musai să stea la rece pentru a le manevra mai ușor.
Mod de preparare pentru brăduți:
Topim ciocolata pe bain marie sau la microunde.
Tocăm grosier arahidele
Glasăm cornetele pe interior cu ciocolată apoi la punem pe un grătar să se scurgă pentru 5 minute apoi la rece încă vreo 10 să se întărească ciocolata.
Alternând arahidele coapte cu caramelul umplem cornetele.
Închidem gura cornetelor cu ciocolată,
punem o hârtie de copt și le întoarcem cu vârful în sus. Mare atenție, umpleți bine cornetele ca stratul de ciocolată să nu fie extrem de gros. Le lăsăm la rece pentru 15-20 de minute, cât să se întărească ciocolata.
Asamblare:
Mixăm cremă de ciocolată cu mascarpone până se întărește, vreo 2-3 minute. Nu o bateți prea mult ca riscați să se taie. Din păcate la acest pas am omis să fac fotografie. Dar sper ca am explicat bine 🙂
Amestecăm ușor cu o spatulă cremă de ciocolată pentru bază atât cât să putem lucra cu ea, nu o mixați că nu o mai puteți folosi.
Tăiem capacele brioșelor atât cât este necesar ca, conurile umplute să stea deasupra. Nici prea mult, nici prea puțin.
Ungem conurile cu o cantitate mică de cremă, atât cât să fie acoperite și ca, crema să aibe aderență.
Ungem brioșele cu compoziția pentru bază, astfel încât conurile să fac priza cu brioșele.
Punem conurile peste și cu ajutorul unui sac cu șpriț cu forma rotundă de diametru mic exact acolo unde se îmbină conul cu brioșa.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț cu forma etalată de dimensiune mică turnați aveline de jur împrejurul conului de jos în sus până la vârf.
Decorați cu bomboane și dacă găsiți stelare ar fi ideal. Eu am folosit foiță de aur că nu găsit nimic stelar. Dar foarte bine puteți pune o bombonică mai mare gen m&m și e ok și așa.
Purtați niște cocos deasupra ca să imitați zăpada. Spor la treabă și poftă bună!
Recomandare: Faceți cremele și umpleți cornetele cu o zi înainte și a doua zi doar brioșele plus asamblarea.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.