Cheesecake Mojito cu lime și cocos fără coacere

( 5 out of 5 )
Loading...
Cheesecake cu lime și cocos fără coacere
  • -18-20 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 50 mGata in
Print Recipe

Cheesecake Mojito cu lime și cocos fără coacereC

MAI RĂCORITOR ȘI MAI CREMOS CA ACEST CHEESECAKE MOJITO CU LIME ȘI COCOS NU CRED SĂ EXISTE.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Delicat și răcoritor, cheesecake-ul cu lime și cocos te duce într-o călătorie gustativă exotică, cu fiecare mușcătură. Baza crocantă de biscuiți se îmbină perfect cu crema fină și catifelată de brânză mascarpone, îmbogățită cu aroma proaspătă a lămâii și dulceața subtilă a cocosului.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Aromele intense de lime îți revigorează simțurile, oferind o notă vibrantă și revigorantă, în timp ce textura moale și cremoasă a brânzei îți răsfață palatul cu fiecare înghițitură.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Acest cheesecake nu numai că impresionează cu aspectul său atrăgător, dar te invită și într-o călătorie culinară plină de prospețime și dulceață tropicală. Este desertul ideal pentru a încânta papilele gustative la orice ocazie specială sau pentru a aduce puțin soare în zilele obișnuite.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Cum facem Cheesecake mojito cu lime și cocos

Ingrediente pentru baza de biscuiți:

  • 400 g biscuiți simpli
  • 250 g unt cu 80% grăsime

Ingrediente pentru cremă de mascarpone cu lime și cocos:

  • 500 g mascarpone
  • 200 g zahăr pudră
  • Coaja de la 3 lime
  • 200 ml suc de lime
  • 400 g lapte condensat îndulcit pentru prăjituri
  • 10 g gelatină alimentară
  • 50 ml apă rece
  • 100 fulgi de cocos
  • 100 ciocolată albă

Ingrediente pentru jeleul de lime:

  • 200 ml suc de lime proaspăt stors
  • Coaja de la 2 lime
  • 100 g zahăr tos
  • 10 g gelatină alimentară
  • 50 ml apă rece
  • o picătură de colorant verde

Mod de preparare vb pentru baa de biscuiți:

Într-un robot de bucătărie mixam biscuiții până obținem o consistență similară macului.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Topim untul și îl turnăm peste biscuiți, amestecăm să se omogenizeze.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Turnăm biscuiți într-o tavă detașabilă de 24 cm diametru, presăm ușor marginile astfel să obținem o bordură înaltă de 6 cm, iar fundul de asemeni ușor presat. Dăm tavă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 7-10 minute sau până se rumenește ușor. Din păcate la acest pas am uitat să fac fotografie, așa că vă trebui să mă credeți pe cuvânt. 

Mod de preparare pentru crema de mascarpone cu lime și cocos:

Punem gelatina la hidratat în apă rece pentru minim 10 minute.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Punem mascarpone le într-un castron alături de coaja de lime, zahărul pudră și omogenizăm.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Peste sucul de lime adăugăm cocosul, laptele condensat și amestecăm.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Topim ciocolata cu grijă ori la microunde, ori pe baie de aburi.

Topim gelatina la microunde.

Adăugăm câte o lingură din compoziția de cocos cu lime peste cea de ciocolată și omogenizăm. Facem asta ca să ne asigurăm că nu se fac cocoloașe din ciocolată. Apoi o turnăm în castron și amestecăm energic.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Adăugăm și gelatina topită și omogenizăm.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Turnăm compoziția în crustă și o nivelăm. O dăm la rece pentru minim 2 ore.

Mod de preparare pentru jeleul de lime:

Punem gelatina la hidratat în apa rece pentru minim 10 minute.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Punem coaja și sucul de lime, colorantul cu zahărul într-un ibric și încălzim ușor. Încălzim atât cat să putem ține degetul în compoziție și turnăm gelatina topită.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Amestecăm bine și strecurăm. O lăsăm să ajungă la temperatura camerei după care turnăm treptat peste compoziția de mascarpone. E posibil să curgă prin crustă de biscuiți dar nu va faceți griji, turnăm strat după strat pe rând.

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

După 12 ore se poate tăia și servi. Spor la treabă și poftă bună!

Cheesecake cu lime și cocos fără coacere

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password