Dulceață de piersici, rețetă detaliată pas cu pas
Mulți îmi scrieți că testați rețetele mele și mă bucur nespus de mult, iar pentru aceasta nu am decât să vă mulțumesc! Zilele trecute, o doamnă m-a rugat să îi dau rețeta de dulceață de piersici, pe care am servit-o la micul dejun, în restaurantul hotelului în care îmi desfășor activitatea. De atunci am zis că următoarea rețetă va fi clar dulceața de piersici pe care noi o facem în casă, fără conservanți sau te miri ce geluri mai există pentru producția de conserve și murături.
Dacă tot avem fructe la micul dejun, iar calitatea primează, cu fructele ce ramân facem de fiecare dată dulceață sau te miri ce deserturi, așa că nu se pierde nimic și mereu venim în întâmpinarea clienților cu produse proaspete și noi.
Așa am făcut și această dulceață de piersici și cu această ocazie mai scriu și eu câte o rețetă venind în întâmpinarea dumneavoastră mereu cu noutăți.
Ingrediente:
Mod de preparare:
În cazul meu, fructele le păstrez cu tot cu coajă, odată pentru că îmi place culoarea și în al doilea rând, pentru aroma inconfundabilă de fructul din care fac dulceața. Dar dacă doriți, puteți să opăriți piersicile și să le decojiți.
Tăiem piersicile în jumătate, scoatem sâmburii după care fiecare jumătate o tăiem în 4.
Punem fructele într-un castron, adăugăm zahărul și zeama de lămâie peste piersici și amestecăm din când în când până se topește zahărul.
Turnăm compoziția de fructe într-o oală și fierbem la foc mic, până se leagă.
În timp ce dulceața fierbe, spălăm borcanele și le punem în cuptor la sterilizat. Pentru a steriliza borcanele încingem cuptorul la 180 de grade și le lăsăm să se înfierbântă.
Turnăm dulceața în borcanele fierbinți, punem capacele și le punem în prosoape să se răcească treptat.
Simplu, rapid și cu un gust desăvârșit! Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!