Ecler la tavă cu vanilie, banane și caramel

( 4.7 out of 5 )
Loading...
  • -24 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 1:10 hGata in
Print Recipe

Ecler la tavă cu vanilie, banane și caramel

Un desert de sărbătoare și nu numai, ușor de pregătit, cu un gust de banane cu dulce de leche cam asta îmi vine în cap când mă gândesc la acest Ecler la tavă cu vanilie, banane și caramel.

Este atât de fin și de cremos, aromat, plin de banane și dulceață de lapte. Modul de preparare foarte ușor, un blat de ecler cu o clasică cremă de vanilie, un strat de banane feliate și alune de pădure coapte și tocate grosier. E drept că prima dată când am testat această rețetă a fost cel cu ciocolată și zmeură, Iat azi m-am gândit la o schimbare majoră pe care să o aprecieze și cei care nu mănâncă fructe și ciocolată.

Azi i-am adus serioase schimbări și rezultatul este de-a dreptul spectaculos. Așadar acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare care este explicat pas cu pas.

Ecler la tavă cu vanilie, banane și caramel

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem Ecler la tavă cu vanilie, banane și caramel?

Ingrediente pentru aluat:

  • 120 ml lapte
  • 120 ml apă
  • 80 g unt
  • Un praf de sare
  • 120 g făină
  • 4 ouă medii

Ingrediente pentru crema de vanilie cu frișcă:

  • 500 ml lapte
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 6 gălbenușuri
  • 60 g amidon de porumb
  • 150 g zahăr tos
  • 10 g gelatină
  • 50 ml apă rece
  • 300 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35% grăsime
  • 50 g zahăr pudră

Ingrediente pentru stratul de caramel:

  • 4-5 banane
  • 1 kg de dulceață de lapte (dulce de leche) 
  • 150 g alune de pădure

Mod de preparare pentru aluat:

Tapetăm fundul unei tăvi de 25/35 cm cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Punem apa cu laptele, sarea și untul la fiert, când dă în clocot, tragem jos de pe foc și turnăm făina dintr-o dată, si amestecăm energic pentru a încorpora făina și să nu se facă cocoloașe. Punem înapoi pe foc la minim pentru un minut amestecând continuu.

80987B00-F780-4499-9AB0-A613C6C3B422.jpeg

Imediat adăugăm ouăle pe rând, după fiecare amestecând bine până la încorporare.

828F6D72-03A5-4692-88D0-1CF562A3BB31.jpeg

90CC4532-98A9-4412-B16F-98BCA47C4F6A.jpeg

Turnăm compoziția în tavă, o nivelăm uniform și o dăm la cuptor pentru 30 de minute până prinde o culoare brun-roșcată. În acest timp nu deschidem deloc cuptorul.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Mod de preparare pentru frișcă:

Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală. O dăm la rece până în momentul folosirii.

necunoscut_1.jpg

Mod de preparare pentru crema de vanilie:

Punem gelatina la hidratat în apa rece.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Punem 400 ml lapte la fiert cu păstaia de vanilie, sarea și zahărul.

Până ce fierbe laptele amestecăm gălbenușurile cu amidonul și restul de lapte.

Tort cu căpșuni și cremă de vanilie in stil Fraisier

Când laptele a început să fiarbă turnăm peste compoziția de gălbenușuri și amestecăm energic, apoi punem toată compoziția înapoi în oală și fierbem la foc mic până se îngroașe, amestecând continuu.

O dăm jos de pe foc și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei amestecând din când în când pentru a nu face pojghiță.

Încorporăm gelatina hidratată încălzită atât cât să fie lichidă și omogenizăm.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Adăugăm treptat și frișca în crema de vanilie, amestecând ușor cu ajutorul unei spatule.

Asamblare:

Pentru început vom coace alunele pentru 10 minute la 180 de grade, le lăsăm să se răcească. După care le tocăm grosier.

Presăm ușor vârfurile ridicate ale blatului și turnăm crema de vanilie peste blat și o nivelăm uniform. Dăm la rece pentru o oră.

Ecler la tavă cu ciocolată vanilie și zmeură

Presărăm jumătate din alunele de pădure tocate peste crema de vanilie, tăiem bananele felii de 2-3 mm și le distribuim uniform peste alune.

Ecler la tavă cu vanilie, banane și caramel

Încălzim dulceața de lapte, astfel încât să fie lichidă(nu fierbinte) și o turnăm peste banane, iar la final restul de alune de pădure tocate mărunt.

În cazul în care nu aveți dulceață de lapte o puteți face din lapte condensat. Puneți laptele cu tot cu tie la fiert intr-o oală încăpătoare și fierbeti 2 ore și jumătate pe foc mare din momentul în care a început să fiarbă. Pe toată durata fierberii conservele musai trebuie să fie acoperite de apă. Așteptați să se tempereze înainte de a le deschide!

Ecler la tavă cu vanilie, banane și caramel

Dăm la rece pentru minim 4 ore după care putem tăia și servi. Iar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Ecler la tavă cu vanilie, banane și caramel

Spor la treabă și poftă bună!

P.S. În cazul în care nu găsiți dulceața de lapte în magazin o puteți din lapte condensat îndulcit pentru prăjituri la conservă pe care îl găsiți în aproape orice supermarket și mai jos aveți modul de preparare ⬇️⬇️⬇️

Mod de preparare pentru dulceața de lapte:

Primul lucru de care ne vom ocupa este laptele condensat pe care îl vom pune cu tot cu cutie la fiert pentru 3 ore, într-o oală cu apă. Neaparat pe timpul fierberii conserva trebuie sa fie acoperită. După trecerea timpului de fierbere, scoatem cutia afară și o lăsăm să se răcească pentru minim 2-3 ore în funcție și de cât de cald este în bucătărie. Eventual după temperare o punem la frigider pentru o oră.

D6FD128B-79EB-4489-808F-20AD910645FC.jpeg

607033B8-DC70-4D23-B2BD-2B8CA4A4512A.jpeg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password