Sărbătorile vin, așa că Fursecuri cu nucă, smântână și untură în diverse forme sunt alegerea potrivită pentru un platou asortat.
Sunt atât de fragede și sub diverse combinații că te îmbie numai când le vezi să le mănânci cu privirea. E drept că necesită ceva manoperă, dar va asigur ca își merită orice efort.
Aluatul este cel simplu de fursecuri fragede cu untură în care am adăugat nucă și migdale și poate fi făcut cu diverse, eu azi am folosit magiun, dulceață de caise, caramel, ciocolată și câte și mai câte pot fi adăugate.
Garantat fragede și aromate și destul de spornice, mie mi-au ieșit foarte multe bucăți, așa dar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Dulceața de lapte se poate face atât din lapte, dar varianta cea mai confortabilă este să fierbeți laptele condensat îndulcit pentru 3 ore la foc mediu cu tot cu cutie. Acoperită pe toată durata fierberii cutiei.
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Tapetăm tăvi cu hârtie de copt.
Cernem făina într-un castron și facem o gaură în ea, adăugăm toate ingredientele care musai trebuie să fie reci de la frigider. Frământăm rapid un aluat care trebuie să fie ușor mai tare.
Punem într-o folie și dăm la rece pentru o oră.
Din acest aluat eu am făcut mai multe feluri de fursecuri și dumneavoastră le puteți face în fel și chip. Eu vă dau câteva idei pe care să le puneți în practică.
Pentru Cornulețe, luați câte 18-20 de grame din aluat, dați forma bilelor și rulați, apoi dați forma potcoavelor.
Punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și coacem 10 minute.
Fierbinți le trecem prin zahăr pudră.
Pentru fursecurile gemene cu magiun, întindeți aluatul cu o grosime de 5 mm, decupați cu un inel cu dimensiunea de diametru de 4 cm.
Punem pe tavă și coacem 12-13 minute. Le scoatem din cuptor și le transferăm pe un grătar să se răcească complet.
Le umplem cu magiun și acoperim cu altele.
Apoi le trecem prin zahăr pudră.
Pentru rozetele cu dulceață de caise, întindem aluatul pe o hârtie de copt cu o grosime de 3-4 mm decupăm cu o formă dantelată de 4-5 cm diametru.
Jumătate din ele le mai decupăm interiorul cu un inel mai mic.
Pe ambele le coacem 10-12 minute sau până se rumenesc frumos. Le transferăm pe un grătar să se răcească complet.
Pe cele cu gaură pudrăm cu zahăr.
Cu ajutorul unui sac cu șpriț distribuim pe cele întregi o dulceață de caise
și punem cele decupate deasupra. Eu am trecut prin sită dulceață să fie fină. Musai dulceață trebuie să fie groasă.
Pentru coșulețe împărțiți aluatul în bucăți de 20 de grame sau în funcție de cât de mari sunt formele.
Coaceți 13-14 minute sau până prind o culoare aurie. După coacere transferați pe un grătar să se răcească complet.
Le puteți umple cu cremă de vanilie și krantz, cremă de cafea, ciocolată, etc. Eu le-am umplut cu dulceață de lapte.
Si am turnat ciocolată neagră și fulgi de migdale.
De aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.