Fursecuri cu nucă, smântână și untură

( 5 out of 5 )
Loading...
Fursecuri cu nucă smântână și untură
  • 2 kgPortie
  • 60 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 2:0 hGata in
Print Recipe

Fursecuri cu nucă, smântână și untură

Sărbătorile vin, așa că Fursecuri cu nucă, smântână și untură în diverse forme sunt alegerea potrivită pentru un platou asortat.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Sunt atât de fragede și sub diverse combinații că te îmbie numai când le vezi să le mănânci cu privirea. E drept că necesită ceva manoperă, dar va asigur ca își merită orice efort.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Aluatul este cel simplu de fursecuri fragede cu untură în care am adăugat nucă și migdale și poate fi făcut cu diverse, eu azi am folosit magiun, dulceață de caise, caramel, ciocolată și câte și mai câte pot fi adăugate.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Garantat fragede și aromate și destul de spornice, mie mi-au ieșit foarte multe bucăți, așa dar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Cum facem Fursecuri cu nucă, smântână și untură

Ingrediente:

  • 400 g untură de porc
  • 300 g smântână grasă cu 20-25% grăsime
  • 4 gălbenușuri
  • Coaja răzuită de la o lămâie netratată
  • Zahăr vanilat
  • 200 g nucă/migdale/alune de pădure  măcinate sau amestec
  • 800 g făină
  • Magiun pentru umplut
  • Dulceață de caise/piersici mai tare
  • Dulceață de lapte 
  • Ciocolată
  • Zahăr pudră

Dulceața de lapte se poate face atât din lapte, dar varianta cea mai confortabilă este să fierbeți laptele condensat îndulcit pentru 3 ore la foc mediu cu tot cu cutie. Acoperită pe toată durata fierberii cutiei. 

Mod de preparare pentru aluat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm tăvi cu hârtie de copt.

Cernem făina într-un castron și facem o gaură în ea, adăugăm toate ingredientele care musai trebuie să fie reci de la frigider. Frământăm rapid un aluat care trebuie să fie ușor mai tare.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Punem într-o folie și dăm la rece pentru o oră.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Din acest aluat eu am făcut mai multe feluri de fursecuri și dumneavoastră le puteți face în fel și chip. Eu vă dau câteva idei pe care să le puneți în practică.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Pentru Cornulețe, luați câte 18-20 de grame din aluat, dați forma bilelor și rulați, apoi dați forma potcoavelor.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Punem pe tăvi tapetate cu hârtie de copt și coacem 10 minute.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Fierbinți le trecem prin zahăr pudră.

Pentru fursecurile gemene cu magiun, întindeți aluatul cu o grosime de 5 mm, decupați cu un inel cu dimensiunea de diametru de 4 cm.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Punem pe tavă și coacem 12-13 minute. Le scoatem din cuptor și le transferăm pe un grătar să se răcească complet.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Le umplem cu magiun și acoperim cu altele.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Apoi le trecem prin zahăr pudră.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Pentru rozetele cu dulceață de caise, întindem aluatul pe o hârtie de copt cu o grosime de 3-4 mm decupăm cu o formă dantelată de 4-5 cm diametru.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Jumătate din ele le mai decupăm interiorul cu un inel mai mic.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Pe ambele le coacem 10-12 minute sau până se rumenesc frumos. Le transferăm pe un grătar să se răcească complet.

Pe cele cu gaură pudrăm cu zahăr.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Cu ajutorul unui sac cu șpriț distribuim pe cele întregi o dulceață de caise

Fursecuri cu nucă smântână și untură

și punem cele decupate deasupra. Eu am trecut prin sită dulceață să fie fină. Musai dulceață trebuie să fie groasă.
Fursecuri cu nucă smântână și untură

Pentru coșulețe împărțiți aluatul în bucăți de 20 de grame sau în funcție de cât de mari sunt formele.

Fursecuri cu nucă smântână și untură
Coaceți 13-14 minute sau până prind o culoare aurie. După coacere transferați pe un grătar să se răcească complet.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Le puteți umple cu cremă de vanilie și krantz, cremă de cafea, ciocolată, etc. Eu le-am umplut cu dulceață de lapte.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Si am turnat ciocolată neagră și fulgi de migdale.

Fursecuri cu nucă smântână și untură

De aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!

Fursecuri cu nucă smântână și untură

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password