Garantat aceste Margarete Pina Colada cu vanilie, lămâie si cocos vor ajunge pe masa tuturor celor care citesc aceasta rețetă. Sunt atât de bune si de aromate cu un gust dulce acrișor dar si vanilat în același timp.
Modul de preparare detaliat pas cu pas, foarte la îndemâna tuturor chiar și a celora care nu frig de frământat, torul se întâmpla la spatulă și problema este ca și rezolvată 😍😍😍
Atât de bune și de moi pline cu crema fină de vanilie, totul glasat cu o glazură de lămâie si fulgi de cocos, că acum când stau si mă gândesc îmi pare rău că nu am făcut măcar două porții.
Ingredientele sunt cele pe care le folosim în mod curent în casă și cu siguranță toți le avem prin cămară și uite că nici din acest punct de vedere nu trebuie să ne facem nici o grijă.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar si a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru crema de vanilie:
Ingrediente pentru uns:
Ingrediente pentru topping:
Mod de preparare pentru crema de vanilie.
Într-un castron punem amidonul, gălbenușurile, 100 ml lapte și omogenizăm.
Punem 200 ml lapte cu zahărul, extractul de vanilie și praful de sare la înfierbântat.
Când laptele ajunge în punctul de fierbere dăm jos de pe doc și adăugăm în for subțire compoziția de gălbenușuri amestecând încontinuu. Punem din nou pe foc mic și amestecăm in continuare fără a ne opri până se îngroașă. Oprim focul și dăm deoparte amestecând din când în când până se răcește complet.
Mod de preparare pentru glazură.
Punem coaja de lămâile și zeama alături de zahărul pudră și amestecăm.
Mod de preparare pentru aluat:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius:
Tapetăm o tavă mare de cuptor cu hârtie de copt.
Amestecăm gălbenușul cu laptele.
Punem laptele cu zahărul și praful de sare la încălzit atât cât să fie călduț, amestecăm bine până se topește atât zahărul cât si sarea. Mare atenție laptele nu trebuie să fie fierbinte.
Cernem făina într-un castron, adăugăm laptele și amestecăm puțin astfel încât să se dizolve drojdia. Acoperim cu o folie de prospețime și dăm deoparte pentru 10-15 minute ca drojdia să se activeze.
Adăugăm oul, untul și amestecăm cu o spatulă de silicon până aluatul devine compact și omogen.
Acoperim din nou cu folie și lăsăm la dospit până își dublează volumul.
Împărțim aluatul în 8 părți egale și dăm forma bilelor. Nu mai folosim făină, direct pe planul de lucru.
Punem bilele în tava tapetată cu hârtie de copt pentru 15 minute după care cu ajutorul unui pahar cu diametrul de 6 cm uns cu ulei presăm mijlocul bilelor astfel încât să facem o gaură în ele. Le mai lăsăm la dospit încă 10-12 sau chiar 15 minute până își dublează volumul. După care presăm din nou să obținem diametrul găurii de 6 cm.
Turnăm cu ajutorul unui sac crema de vanilie în interiorul lor. Ungem marginile cu gălbenuș amestecat cu lapte.
Dăm la cuptor pentru 20 de minute. Scoatem tava și le lăsăm să se tempereze pentru 6-7 minute după care le ungem marginile cu glazura de zahăr cu lămâie, presărăm imediat fulgii de cocos și transferăm pe un grătar să se răcească complet.
Foarte simplu, gustos și demențial de aspectuoase, dar nu mai vă rețin, vă doresc spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.