Gustul și calitatea ingredientelor folosite pentru a face un pate de pui făcut în casă nu poate fi comparat cu nimic din ceea ce se găsește în comerț.
Să faci pate în casă înseamnă să știi ce mănânci, ce e în acel pate. Mie unul îmi place foarte mult pateul, mai ales dimineața la mic dejun, dar nu refuz niciodată o felie de pâine cu pateu, înainte de a fi gata mancarea. Da sunt mâncău, îmi place să mănânc atât de mult încât uneori am impresia că pentru asta m-am născut!! 😂😂😂
Nici nu îmi aduc aminte când am făcut pentru prima data pate, însă țin minte că pe vremea aceea nu aveam ustensilele de astăzi și că îl dădeam prin sită ca să fie fin.
De data aceasta am făcut doar o jumătate de porție, pentru că mi-au rămas niște ficăței și nu vroiam să îi pun la congelator sau mai rau să se strice și să îi arunc.
Astăzi lucrurile au evoluat și cu un blender mai bunicel poți face un pate la fel de fin ca cel din comerț.
Lista ingredientelor e simplă și poate fi adaptată altor feluri de carne(curcan, gâscă, porc, etc) Si vă invit să rămâneți alături și pentru modul de preparare, iar rezultatul vă va face să renunțați la a mai cumpăra din comerț.
Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Curățăm ceapa și usturoiul, le tăiem peștișori.
Încingem o cratiță în care punem o treime din cantitatea totală de unt și ceapa cu usturoiul la călit, adăugăm sare și lăsăm să calească bine.
Adăugăm carnea de pui și lăsăm la foc mic să se înmoaie și carnea.
Punem și ficatul, smântâna și cognacul, diferența de unt. sare și piper după gust, acoperim cu un capac. Lăsăm să fiarbă la foc mic și mai amestecăm din când în când să nu se prindă. Dacă este nevoie putem adăuga câte puțină apă.
Când sunt bine pătrunde, adică fierte și carnea și ficatul, le punem într-un blender și mixăm până obținem o pasta fină și omogenă. Dacă este prea tare putem să mai adăugăm apă fierbinte.
Turnăm pateul cald în vase și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei după care turnăm untul topit deasupra și punem la frigider. Putem păstra până la o lună acoperit și la rece.
Simplu, rapid și de casă, fără conservanți sau ingrediente necunoscute. Așadar vă urez spor la treabă si poftă bună!