Cea mai simplă și mai rapidă Plăcintă cu dovleac în straturi fără frământare, dar cu un gust și o aromă fenomenală!
O plăcintă cu dovleac mai rapidă și mai ușor de făcut nu am întâlnit… să vă mai spun cât de fragedă și aromată este, că la aspect o puteți vedea și dumneavoastră. Din numai câteva ingredinete simple, pe care cu toții cred că le avem în cămară, putem face minuni! Și când spun minuni, nu exagerez deloc, este de-a dreptul o joacă de copil cu un rezultat de cofetar șef.
Am întâlnit-o pentru prima dată în varianta cu mere la pensiunea la care am stat în concediul meu în Croația și acum m-am gândit că e momentul să o fac și cu dovkeac. M-am îndrăgostit iremediabil de ea și am cerut rețeta gazdei noastre Yuca, iar acum o împart cu dumneavoastră.
Rămâneți alături pentru lista simplă a ingredientelor dar și pentru modul de preparare, iar rezultatul vă va face ziua mult mai frumoasă!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete pentru “foi”
Ingredinete pentru umplutură:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.
Punem untul la topit. Va trebui să îl împărțim ochiometric în 4 părți egale, câte una peste fiecare strat de făină.
Pentru început vom pune toate ingredinetele uscate într-un castron.
Le cernem cu ajutorul unei site într-un altul și le impărțim în 4 părți egale.
Curățăm dovleacul de coajă, scoatem semințele, îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari, adăugăm scorțișoara, dacă am ales să fie mai aromată și le amestecăm ușor, atât cât să se distribuie uniform. Dovleacul îl împărțim în 3 părți egale. Va trebui să îl curățați subțire și să obtineți minim 1,7 kg, deasemeni rămâne cu tot cu suc, să nu le stoarceți.
Ungem tavă de cuptor cu dimensiunile de 32/23 cm cu puțin unt, adăugăm primul strat de amestec de făină, îl nivelăm cu dosul unei linguri,
o parte de unt și una de dovleac pe care o presăm ușor, atât cât să avem același nivel peste tot.
Repetăm această operație până deasupra ne va rămâne un strat din amestecul de făină cu untul deasupra.
Băgăm tava la cuptor pentru o oră sau până se rumenește ușor, după care o scoatem și o lăsăm să se răcească complet.
Porționăm în pătrate sau dreptunghiuri după preferințe. De aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!