Azi facem o delicioasă Plăcintă cu vișine ca la McDonalds și vă asigur că după ce veți testa această rețetă nu veți mai cumpăra plăcinta cu vișine din vitrina McDonalds-ului ci o veți face acasă. Se face ușor și rapid cu puține ingrediente care sunt la îndemâna oricui.
Despre placinta asta cu vișine aș tot putea vorbi! E una din preferatele mele și culmea deși e preferată, o mănânc mai mult în perioada toamnă și iarnă. Probabil că e de sezon, nici nu am dat importață, cert e că așa mi-a rămas întipărit pe retină din copilărie de la vizitele prin restaurantele McDonalds. Dar acum când stau și ma gândesc, mai toate aluaturile erau consumate în această perioadă, pentru că primăvara și vara consumam de cele mai multe ori fructele proaspete.
Acasă noi ii spuneam plăcintă divină de la “MEC” dar după ce am testat această rețetă sunt convins că s-ar putea face atât sărată, cu brânză telemea, cu cartofi cu varză sau dulce cu brânză dulce, dovleac, prune, cireșe sau cu nuci. Astăzi dau timpul înapoi cu vreo 30 de ani și îmi aduc aminte că întotdeauna fără excepție eu eram cel care mă ocupam de a merge și cumpăra toate plăcintele din vitrină.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista scurtă a ingredientelor, dar și a modului de preparare foarte simplu.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
2 foi de aluat foietaj (eu am folosit de la Lidl
600 g vișine fără sâmburi (pot fi și congelate)
1 linguriță de scorțișoară măcinată
200-250 g zahăr tos
Zeama de la o jumătate de lămâie
2 linguri cu vârf de amidon alimentar
4 linguri de apă
1 gălbenuș de ou
1 lingură de apă
3 linguri de zahăr
1 linguriță de scorțișoară
Mod de preparare pentru umplutura de vișine
Punem vișinele împreună cu zeama de lămâie, zahărul, scorțișoara într-o crăticioară și le aducem în punctul de fierbere. Adăugăm amidonul dizolvat în cele 4 linguri de apă și fierbem până se leagă. Dăm deoparte și mai amestecăm din când în când. Le lăsăm să se răcească complet.
Asamblare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.
Combinăm cele 3 linguri de zahăr cu lingurița de scorțișoară.
Amestecăm gălbenușul cu lingura de apă.
Tăiem ambele foi de aluat în 10 părți egale exact așa cum se vede în fotografie.
Împărțim compoziția în 10 părți egale și o distribuim pe 10 bucăți de aluat.
Acoperim cu grijă astfel încât marginile să se îmbine perfect, apăsând ușor, apoi le presăm cu ajutorul unei furculițe astfel încât să se lipească bine.
Ungem suprafața plăcintelor cu amestecul de gălbenuș și cu ajutorul unei lame tăiem în 4 locuri așa cum se poate observa în poză după care presarăm zahărul deasupra. Dăm la cuptor pentru 18-20 de minute sau până se rumenesc frumos.
Sunt gata de servit! Spor la treabă și poftă bună!