Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte
  • -24 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci

Azi facem ceva bun, bun Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci un desert ușor de realizat cu mare ușurintă chiar și de cei mai îndemânatici într-ale cofetăriei.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Și cum gutuile nu prea sunt apreciate în prăjituri, astăzi am reușit să aduc un plus de valoare acestui fruct delicios și sănătos ale sezonului rece. Cu multe proprietăți, nutrienți dar si vitamine esențiale care ajuta la buna funcționare a organismului.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Acum vă invit dă rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Cum facem Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci

Ingrediente pentru foi:

  • 500 g făină albă tip 000
  • 200 g zahăr tos
  • 5 g praf de copt
  • 200 g unt cu 80% grăsime sau 150 g untură de porc 
  • Un praf de sare
  • 1 ou întreg
  • 2 gălbenușuri
  • 150 g smântână cu 25% grăsime

Ingrediente pentru stratul de gutui:

  • 1,5 kg gutui gata curățate de coajă și semințe
  • 100 g zahăr tos
  • 10 biscuiți sau 2 linguri de pesmet
  • Scorțișoară sau cuișoare măcinată Opțional

Ingrediente pentru bezeaua cu nuci:

  • 2 albușuri
  • 100 g zahăr tos
  • 150 g nuci
  • Zahăr pentru pudrat

Mod de preparare:

Tapetăm fundul unei tăvi de 25/35 cu hârtie de copt.

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Punem făina într-un castron împreună cu untura/untul, sarea și zahărul. Frământăm astfel încât să obținem o compoziție nisipoasă.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Adăugăm smântâna, oul și gălbenușurile, praful de copt, frământăm rapid atat cât să obținem un aluat omogen. Dacă folosim untură mai adăugăm în plus o lingură de smântână. Punem într-o folie și dăm la rece pentru jumătate de oră.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Dăm gutuile pe răzătoarea cu ochiuri mari și le stoarcem de suc.

Zdrobim biscuiții.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem aluatul cu dimensiunea de 25/35 cm și îl punem in tavă.

Pe un plan de lucru înfăinat intindem Aluatul

Distribuim 3/4 din cantitatea de biscuiți apoi gutuile stoarse, le presăm ușor apoi zahărul, scorțișoara sau cuișoarele măcinate peste gutui, iar la final restul de biscuiți zdrobiți. Punem cealaltă foaie și apăsăm ușor și înțepăm din loc în loc cu un băț de frigăruie.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Batem cele 2 albușuri împreună cu 3/4 din cantitatea de zahăr și o turnăm peste ultima foaie, întindem uniform bezeaua și distribuim nuca tocată grosier.

Prăjitura Toamna cu jeleu și mousse de mere

Dăm la cuptor pentru 60-65 de minute sau până se rumenește frumos. Lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt după care tăiem și la final pudrăm cu zahăr.

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Spor la treabă și poftă bună!

Prăjitură fragedă cu gutui, bezea și nuci Coapte

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password