Prăjitura thank you cu fructe de pădure, un desert lejer cu două blaturi suprapuse coapte odată, cremă de brânză Philadelphia și jeleu cu fructe de pădure.
Prăjitură Thank You, este o rețetă simplă, rapidă și foarte gustoasă, se face atât de ușor și de repede, cu Ingrediente simple și la îndemâna oricui, iar rezultatul este de-a dreptul minunat!
O văzusem de ceva vreme la prietena mea Ioana Curt, o tânără foarte talentată într-ale cofetăriei și mi-am zis că e musai să o fac, îmi trăgea cu ochiul și nu m-am putut abține deși în frigider mai aveam de ieri câteva felii din tortul vis de iarnă cu migdale, vișine și cremă de ciocolată albă.
Combinația și aspectul ei m-a cucerit de la prima vedere și după cum se știe că sunt un împătimit al dulciurilor m-am apucat de treabă, ce a ieșit?!! Un desert spectaculos, cu un gust net superior în comparație cu ingredinetele folosite. Un blat format din 2 blaturi, de vanilie și cel de cocos, la rândul lui ușor cremos, în combinație cu fructe de pădure și cremă de brânză este mai mult decât mi-am imaginat.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pentru cea mai bună Prăjitura thank you fructe de pădure.
Alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingredinete pentru blatul cu cocos:
Ingredinete pentru blatul de vanilie:
Ingrediente pentru sirop:
Ingrediente pentru crema de brânză:
Ingredinete pentru jeleul cu fructe de pădure:
Mod de preparare pentru blatul de cocos:
Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.
Tapetăm o tavă de cuptor cu cu hârtie de copt cu dimensiunea de 35/24 cm
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.
Adăugăm în 2 tranșe fulgii de cocos și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează tot cocosul.
Turnăm în tavă și nivelăm.
Mod de preparare pentru blatul de vanilie:
Batem albușurile cu un praf de sare până lasă ușoare valuri asemeni unei zăpezi moi. Adăugăm treptat zahărul și batem in continuare până obținem o bezea ferma și lucioasă.
Adăugăm gălbenușurile și amestecăm ușor.
Încorporăm și făina cernută în 2 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări de jos în sus până se încorporează toată făina.
Turnăm compoziția peste cea de cocos și nivelăm. Dăm la cuptor pentru 25-30 minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem de la cuptor, înlăturăm foaia de copt și lăsăm să se răcească pe un grătar.
Mod de preparare pentru sirop:
Punem apa, zahărul, coaja de lămâie și esența de vanilie într-un ibric și dăm un clocot, după care o lăsăm să se răcească complet.
Întoarcem blatul invers, astfel încât cel de vanilie să fie jos și cel de cocos sus, însiropăm blatul și-l dăm deoparte.
Mod de preparare pentru cremă:
Pentru început vom bate frișca respectând pașii de mai jos.
Batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, precum o zăpadă ușoară și pufoasă, adăugăm zahărul pudră și mai batem puțin până se întărește. Mare atenție, nu bateți foarte mult, că rișcați să se taie și frișca naturală din lapte, niciodată nu va avea ținuta, gustul și nici nu va arăta ca frișca vegatală.
Punem gelatina la hidratat într-un bol cu 4 linguri de apă și o lăsăm 10 minute.
Topim ciocolata pe baie de aburi, apoi adaugăm gelatina incalzită puțin și amestecăm până se omogenizează. Luam vasul de pe aburi si lăsăm la temperat.
Mixăm crema de brânză 4-5 minute apoi adăugăm ciocolata albă peste crema de brânză și amestecăm până se încorporează și obținem o cremă fină și omogenă.
La început adăugăm o treime din cantitatea de frișcă și amestecăm energic până se omogenizează, restul de frișcă o Încorporăm treptat cu mișcări de împăturire până obținem o cremă fină și omogenă.
Turnăm crema peste blatul însiropat, nivelăm și dăm la congelator pentru 30-40 de minute, timp în care facem jeleu de fructe.
Mod de preparare pentru jeleul de fructe de pădure:
Punem gelatina la hidratat într-un bol cu 4 linguri de apă și o lăsăm 10 minute.
Într-o crăticioară punem fructele și zahărul la foc mic până lasă suc, apoi fierbem lent pentru vreo 10-12 minute sau până scade cam o treime.
Adăugăm gelatina hidratată peste fructe și o încorporăm. Facem testul jeleului, luând o linguriță din compoziție și punem pe o farfurie rece la frigider. Dacă se întărește înseamnă ca este potrivită pentru turnat, însă nu înainte de a o lăsa să se tempereze.
Turnăm jeleul peste compoziția de brânză, aducem la același nivel și dăm la rece până a doua zi.
Simplu, rapid și gustos, așadar vă doresc spor la treabă și poftă bună!