Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii

( 5 out of 5 )
Loading...
Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii
  • -6/7 pServings+
  • 15 mPrep Time
  • 15 mCook Time
  • 30 mReady In
Print Recipe

Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii

Cui nu-i plac chiftelele?! Dar dacă le îmbunătățim și facem spaghete cu chifteluțe în sos de roșii, cu siguranță vor fi curcubeu pe cerul gurii.

Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii

Întotdeauna ne propunem să mâncăm cât se poate de sănătos, însă parcă nu ne iese de fiecare dată așa cum ne propunem și mai scăpăm la poftele inimii.

Așa pățesc de fiecare dată, îmi propun ca de mâine să mănânc mai echilibrat, mai sănătos, mai fără grăsimi sau fără zahăr, dar nu știu cum de aproape fiecare dată nu se potrivește socoteala de acas cu cea din târg!

Astăzi o prietenă m-a rugat să îi fac niște chifteluțe și fiind destul de cald afară, timpul limitat am zis că singura opțiune viabilă să le termin în timp și să scap de căldură și de miros este să le bag la cuptor și bine am făcut! Timpul alocat a fost înjumătățit, mirosul din casă aproape inexistent, unde mai punem că nu au nici un gram de grăsime extra față de grăsimea care se găsește în mod normal în carne.

Dar cum socoteala nu prea se potrivește cu comanda, mi-au rămas câteva pe care direct le-am îmbunătățit cu niște spaghete și sos de roșii.

Așadar vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și a modului simplu de preparare.

Spaghete cu chifteluțe în sos de roșii

Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea Paste click aici sau pe fotografie.

spaghete carbonara

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci o bunătate de spaghete cu chifteluțe în sos de roșii?!

Ingrediente pentru chifteluțe:

  • 1 kg carne tocată de porc (eu am făcut din 3 kg de carne, deci nu luați în seamă fotografiile, respectați întocmai gramajele din rețetă ) 
  • 100 g pesmet
  • 3 ouă medii
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • Sare și piper după gust
  • 50 g parmezan răzuit

Ingrediente pentru sosul de roșii:

  • 250 g ceapă albă
  • 3-4 căței de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • 600 g pasata de roșii
  • Sare și piper după gust
  • 1 lingură de zahăr
  • Câteva frunze de busuioc
  • Opțional parmezan pentru servit

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 210 de grade.

Curățăm usturoiul și îl trecem prin presa de usturoi sau îl tocăm foarte mărunt.

Tocăm pătrunjelul mărunt.

Punem carnea tocată într-un vas peste care punem restul ingredintelor. Amestecăm bine până la omogenizare.

B2BE53A8-5781-4A10-AD12-97EB45139736.jpeg

Porționăm 35/40 de bucăți și le facem bile.

822A7FC7-42B9-40BC-9154-AFCA20E9E2E4.jpeg

Le punem pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le introducem la cuptor pentru 10-12 minute.