Aceste spaghete cu mazăre și bacon sunt atât de bune și de consistente încât pentru moi au fost îndeajuns și au mai și rămas.
Modul de preparare simplu și la îndemână tuturor, sunt gata în 15 minute și nu necesită să ai vreo titulatură de chef ca să-ți reușească perfect.
Un fel carbonara cu smântână fără mazăre așa le-aș denumi, dar iar o să am de tras cu chestia asta și prefer să le denumesc simplu cu mazăre și bacon.
Și cum mazărea merge de minune cu afumătură am zis ca musai trebuie să fac și cu paste și nu îmi pare rău deloc, ba chiar sunt mândru de rezultat.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Pentru început ne vom ocupa de sos și vom pune baconul cu untul la călit într-o tigaie încinsă până se rumenește după care drăm deoparte. Asta ar lua undeva 7-8 minute.
Într-o oală încăpătoare punem pastele la fiert în apă cu sare. Musai ca atunci când adăugăm pastele în apă, ea trebuie să fiarbă. Pe fiecare pachet de paste, în funcție de grosimea lor dar și de tipul de făină ele au un număr de minute recomandat pentru a le fierbe, dar noi le vom fierbe cu un minut mai puțin.
Într-un bol punem gălbenușurile împreună cu jumătate din cantitatea de parmezan și 1 polonic mai mic cu apă din care a fiert pastele. Omogenizăm și dăm deoparte.
Încingem din nou tigaia cu bacon, adăugăm peste mazărea, pastele fierbinți direct din apă în care au fiert și compoziția de gălbenușuri. Dăm focul la minim pentru câteva secunde, atât cat să înceapă să clocotească, dăm gust cu sare și piper. Oprim focul și mai amestecăm de câteva ori în ele.
Servim cu parmezan și pastele sunt gata. Spor la treabă și să vă fie de folos!!
Pentru multe alte rețete de paste cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea Paste click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.