Plăcinte de patiserie cu pui și cartofi foarte fragede coapte în cuptor, regăsite în America Latină, sudul Europei dar și pe la noi.
Sunt atât de versatile încât se pot umple aproape cu orice, ideea e să vă placă tipul umpluturii și cu siguranță le veți aprecia per total. Astăzi am ales să le umplu cu carne de pui și cartofi, pe care le-am condimentat cu puțină boia, sare și piper, iar când le-am gustat parcă mâncam papricaș de pui în pâine. Dar cum spuneam sunt versatile și le putem umple după gust cu ceea ce dorim, de la carne la brânză, fructe, ciocolată, etc.
Pot fi servite ca gustări la diferite petreceri dar și ca pachețel la servici ori la școală.
Sunt atât de fragede, încât se topesc în gură iar pentru pregătirea lor necesită un aluat fraged cu unt.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și pentru modul de preparare al celor mai bune și mai fragede plăcințele, fie că le spuneți colțunași sau empanadas.
Pentru multe alte rețete de patiserie cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea produse de patiserie, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Ingrediente pentru umplutură:
Mod de preparare pentru aluat:
Se pun toate ingredinetele care trebuiesc să fie la temperatura camerei într-un bol și se frământată un aluat care îl invelim într-o folie de prospețime și îl dăm la rece 30 de minute.
Mod de preparare pentru umplutură:
Tocăm cubulețe pulpele de pui, cartofii și ceapa, pătrunjelul îl tocăm grosier, adăugăm uleiul și condimentăm. Amestecăm ușor și dăm deoparte.
Se împarte compoziția în 20 bucăți egale și se întind rotunde cu diametrul de 12-13 cm
Se împarte și compoziția în 10 părți egale, se pune pe o bucată de aluat, iar apoi una peste cealaltă, se presează ușor marginile și se formează.
Se unge cu ou și cu ajutorul unui băț de frigăruie împungem aluatul la mijloc, le lăsăm simple sau presărăm susan negru sau orice semințe închise la culoare și coacem 40-45 de minute la 180 de grade, sau până se rumenesc frumos.
Asta a fost, de aici nu îmi rămâne decât să vă urez spor la treabă și poftă bună!