Cea mai ușoară și mai rapidă pască cu brânză dulce și stafide fără aluat, vanilată și gustoasă de nu te mai oprești din mâncat.
De Paște noi românii nu concepem să nu mâncăm miel și pască. Așadar fiecare roman face pască cu brânză dulce și stafide, cu aluat de cozonac sau fraged sau pur și simplu fără aluat ca aceasta, pentru că este mult mai rapid de făcut și conține mult mai multă brânză ca cea tradițională.
Din numai câteva ingrediente simple și ieftine dar la îndemâna tuturor veți face un desert de neuitat. Toate ingredientele se amestecă pe rând într-un castron, apoi nu trebuie decât să o turnați în tavă și să o coaceți.
Eu am reușit să mulțumesc și să satur abia 6 persoane, iar azi o fac din nou pentru că ne place foarte mult. Gust ușor dulce, aromă de vanilie și plină de brânză este desertul preferat în perioada Paștelui.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului simplu de preparare, iar rezultatul va fi uimitor de bun.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pască:
Mod de preparare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Dăm portocala pe răzătoarea cu ochiuri mici.
Amestecăm grișul cu făina.
Tapetăm cu hârtie de copt fundul detașabil al unei forme cu dimensiunea de 24-26 cm diametru.
Într-un castron punem brânza cu zahărul, zahărul vanilat, praful de sare și amestecăm ușor din când în când până se topește zahărul.
Adăugăm ouăle întregi, gălbenușurile, smântâna, coaja de portocală/lămâie și amestecăm.
Încorporăm stafidele și amestecul de făină cu griș și omogenizăm cu ajutorul unui tel. Lăsăm pentru 10 minute deoparte.
Adăugăm și untul topit și omogenizăm.
Turnăm în tavă. Dăm la cuptor pentru 50-55 de minute sau până când apăsați pe partea superioară și o simțiți ușor elastică și să nu între degetul în ea 😍
După coacere o scoatem pe un grătar și o lăsăm să se tempereze pentru 10 minute în tava în care s-a copt. Îndepărtăm marginea și o lăsăm să se răcească complet. Dacă cumva este prinsă de marginea tăvii, o desfacem ușor cu ajutorul unui cuțit cu lama subțire și îngustă. O lăsăm să se răcească complet.
Este gata de servit! Așadar de aici nu îmi rămâne decât să vă doresc spor la treabă și poftă bună!