Azi facem o plăcintă de post cu mere genială, cel puțin asta mi-au spus cei care au degustat-o.
V-ați gândit vreodată că și atunci când țineți post vă puteți bucura de delicii dulci? Dacă nu, această prăjitură vă va convinge. E extraordinar de bună, fragedă, cu muuultă umplutură și va face postul să pară mai ușor. Desigur, nu trebuie să uităm că în principal postul ar trebui să fie pentru suflet și abia mai apoi pentru trup. Revenind la preparat, se face ușor, împrăștie un miros superb în bucătărie și cu siguranță toată familia îl va aprecia și nimeni nu își va da seama că mănâncă un produs de post. Vă invit și pe voi să îl încercați, iar pentru asta vă invit să vedeți Ingredientele și modul de preparare!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente pentru aluat:
Pentru umplutura de mere:
Mod de preparare pentru aluat:
Punem absolut toate Ingredientele într-un castron și frământăm rapid un aluat. El va trebui să fie ușor moale, dar nu vă faceți griji, nu mai adăugați faină.
Punem într-o folie și dăm la rece pentru minim 2 ore sau peste noapte fără nici un fel de problemă.
Mod de preparare pentru umplutura de mere:
Curățăm merele de coajă și le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Le punem la călit împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Trebuie să obtineți 1,5 kg de mere gata curățate și date pe răzătoare.
Când vedem că nu mai au așa mult lichid, oprim focul și lăsăm vreo 10 minute să se tempereze după care adăugăm grișul și amestecăm rapid să nu se facă cocoloașe. Lăsăm să se răcească complet.
Asamblare:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.
Împărțim aluatul în 2 părți egale și pe in plan de lucru întindem aluatul cu o dimensiune de 28/36 cm. Întindem bine marginile aluatului ca să ajungă la pereții tăvii și distribuim lingura de griș. Turnăm compoziția de mere și nivelăm.
A doua parte de aluat o întindem la 29/37 cm, astfel încât să rămână ușor pe margine în sus, ca in fotografie. Facem asta pentru că la copt ea se va strânge ușor.
Înțepăm aluatul cu furculița din loc în loc și coacem pentru 55-60 de minute. Scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească complet, după care pudrăm cu zahăr și este gata de servit.
Spor la treabă și să vă fie de folos!