Plăcintă de post cu mere

( 4.5 out of 5 )
Loading...
Plăcintă de post cu mere
  • -24 pServings+
  • 30 mPrep Time
  • 60 mCook Time
  • 1:30 hReady In
Print Recipe

Plăcintă de post cu mere

Azi facem o plăcintă de post cu mere genială, cel puțin asta mi-au spus cei care au degustat-o.

Plăcintă de post cu mere

V-ați gândit vreodată că și atunci când țineți post vă puteți bucura de delicii dulci? Dacă nu, această prăjitură vă va convinge. E extraordinar de bună, fragedă, cu muuultă umplutură și va face postul să pară mai ușor. Desigur, nu trebuie să uităm că în principal postul ar trebui să fie pentru suflet și abia mai apoi pentru trup. Revenind la preparat, se face ușor, împrăștie un miros superb în bucătărie și cu siguranță toată familia îl va aprecia și nimeni nu își va da seama că mănâncă un produs de post. Vă invit și pe voi să îl încercați, iar pentru asta vă invit să vedeți Ingredientele și modul de preparare!

Plăcintă de post cu mere

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum să faci o plăcintă de post cu mere?

Ingrediente pentru aluat:

  • 700 g făină albă tip 000
  • 10 g praf de copt
  • 1/2 linguriță rasă de sare
  • 250 ml apă călduță
  • 300 g margarină
  • 150 g zahăr
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie

Pentru umplutura de mere:

  • 2-2,5 kg mere
  • Zeama de la o lămâie
  • 250 g zahăr tos
  • Opțional 1 linguriță scorțișoară măcinată
  • 50 g + 1 lingură griș de grâu
  • Zahăr pudră pentru servit

Mod de preparare pentru aluat:

Punem absolut toate Ingredientele într-un castron și frământăm rapid un aluat. El va trebui să fie ușor moale, dar nu vă faceți griji, nu mai adăugați faină.

Punem toate Ingredientele

Punem într-o folie și dăm la rece pentru minim 2 ore sau peste noapte fără nici un fel de problemă.

Mod de preparare pentru umplutura de mere:

Curățăm merele de coajă și le dăm pe răzătoarea cu ochiuri mari. Le punem la călit împreună cu zahărul și zeama de lămâie. Trebuie să obtineți 1,5 kg de mere gata curățate și date pe răzătoare.

Curățăm merele de coaja

Când vedem că nu mai au așa mult lichid, oprim focul și lăsăm vreo 10 minute să se tempereze după care adăugăm grișul și amestecăm rapid să nu se facă cocoloașe. Lăsăm să se răcească complet.

Adăugăm grișul

Asamblare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Împărțim aluatul în 2 părți egale și pe in plan de lucru întindem aluatul cu o dimensiune de 28/36 cm. Întindem bine marginile aluatului ca să ajungă la pereții tăvii și distribuim lingura de griș. Turnăm compoziția de mere și nivelăm.

Turnăm compoziția de mere

A doua parte de aluat o întindem la 29/37 cm, astfel încât să rămână ușor pe margine în sus, ca in fotografie. Facem asta pentru că la copt ea se va strânge ușor.

Înțepăm aluatul cu furculița din loc în loc și coacem pentru 55-60 de minute. Scoatem tava din cuptor și o lăsăm să se răcească complet, după care pudrăm cu zahăr și este gata de servit.

Intepăm cu furculița din loc in loc

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Plăcintă cu mere de post Plăcintă de post cu mere

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide