Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

( 5 out of 5 )
Loading...
Gogoși pufoase și rumene ca la bunica
  • -22-24 bucServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Gogoși pufoase și rumene făcute în casă ca la bunica din ingrediente naturale sunt adevărate delicii gătite cu pasiune și atenție pentru detalii. Aluatul proaspăt și moale este frământat cu ingrediente de calitate, inclusiv făină fină, unt proaspăt, lapte și un praf de sare pentru a crea o consistență perfect echilibrată.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

În timpul procesului de coacere, gogoșile capătă o nuanță aurie apetisantă și o crustă crocantă la exterior, contrastând perfect cu pufoșenia lor interioară. Fiecare gogoașă este îmbibată cu arome subtile de vanilie și portocală, oferind o experiență gustativă reconfortantă și dulce.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Aceste gogoși sunt, adesea, ornate cu un strat  generos de zahăr pudră sau glazură fină pentru a adăuga o dulceață și mai intensă. Sunt ideale servite alături de o ceașcă de cafea proaspătă sau un ceai aromat, transformând momentele de răsfăț culinar în experiențe memorabile. Gogoșile pufoase și rumene făcute în casă reprezintă un adevărat deliciu, amintindu-ne de bucuriile simple și reconfortante ale gusturilor autentice.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Cum facem Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină albă tip 000
  • 3 gălbenușuri
  • 50 g zahăr tos
  • 25 g drojdie proaspătă sau 7 g drojdie uscată
  • 1 lingură extract de vanilie
  • Coaja rasă de la o portocală sau coajă de lămâie confiată
  • 280-300 ml lapte gras
  • 60 g unt cu minim 82% grăsime
  • Un praf sare fină
  • 6-700 ml ulei de floarea soarelui pentru prăjit

Mod de preparare:

Cernem făina într-un castron și facem gaură în ea.

Încălzim laptele ușor, atât cât să putem ține degetul în el și dizolvăm zahărul.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Adăugăm laptele, drojdia și amestecăm ușor. Lăsăm la loc călduț pentru 10 minute ca să se activeze drojdia.

Adăugăm gălbenușurile, coaja de portocală, sarea, extractul de vanilie și frământăm pana se leagă bine aluatul.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Încorporăm untul treptat și continuăm să frământăm până aluatul încorporează perfect untul și devine moale și elastic la atingere.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Ungem un castron cu ulei și punem aluatul la dospit la loc călduț, acoperit cu un prosop de bucătărie sau cu o folie alimentară ferit de curenți de aer până își dublează volumul.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Pe un plan de lucru înfăinat răsturnăm aluatul și-l întindem cu o grosime de 6-7 mm iar apoi decupăm cu ajutorul unui pahar.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Punem gogoșile pe pătrățele de hârtie de copt și le mai lăsăm să dospească încă 20-25 de minute.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Încingem uleiul la 180 de grade celsius și prăjim gogoșile pe ambele părți câte 35-40 de secunde sau până se rumenesc frumos și capătă culoarea chihlimbarului.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Le putem trece prin zahăr pudră sau lăsa fără sau umple cu diferite dulcețuri, cremă de ciocolată sau chiar sărate.

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Gogoși pufoase și rumene ca la bunica

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password