Pachețele din varză creață umplute cu carne în sos de roșii pot fi servite ca fel principal alături de garnituri precum mămăliguță, cartofi piure sau legume coapte.
Frunze de varză creață, opărite pentru a deveni mai maleabile și pentru a permite împachetarea umpluturii. Umplutură din carne de vită sau porc, condimentată cu sare, piper și alte ierburi sau condimente preferate, pentru a oferi un gust bogat și aromat.
Sos de roșii, preparat din pastă de tomate cu legume ori roșii proaspete sau conservate, cărora li se adaugă ceapă, usturoi, ulei de măsline și alte condimente pentru a obține o sos savuros și bogat în arome.
Pentru un plus de consistență și savoare, se poate servi cu smântână sau iaurt grecesc cum am servit și noi.
Aceste pachețele sunt o opțiune delicioasă și sățioasă pentru o masă reconfortantă și satisfăcătoare, fiind pline de arome și texturi variate.
Ingrediente pentru opărit varza:
Ingrediente pentru umplutură:
Ingrediente pentru sosul de roșii:
Cum opărim frunzele?
Punem o oală încăpătoare cu apă la foc împreună cu sarea și oțetul. Dăm joc cu grijă frunzele de pe varză și le opărim pe rând până se înmoaie, undeva câte un minut pe fiecare parte. Îndepărtăm cu grijă și nervura principală.
Mod de preparare pentru umplutură:
Curățăm ceapa, ardeiul și le tocăm mărunt.
Carnea o tăiem cubulețe de aproximativ 1/1 cm.
Tăiem cubulețe mici cârnații și jambonul.
Punem ceapă și ardeiul la călit în untură cu puțină sare până se înmoaie, la final adăugăm boiaua și o lăsăm să se răcească.
Într-un castron punem carnea, jambonul, cârnatul, ceapa călită, orezul și dăm gust cu sare și piper.
Punem în fiecare frunză o lingură sănătoasă de compoziție și o împachetăm exact așa cum se vede în fotografie.
Tocăm varză mărunt o opărim și pe aceasta cat să se înmoaie și punem pe fundul oalei.
Așezăm pachețelele în oală, acoperim cu câteva frunze de varză și o folie alimentară din margine în margine. Facem acest pas cu folia ca să nu se usuce la suprafață. Punem o farfurie și le dăm pe foc mare până încep să clocotească. Apoi punem un capac, reducem focul la minim și fierbem domol cam vreo 2 ceasuri și jumătate.
Mod de preparare pentru sosul de roșii:
Curățăm legumele, ceapa și usturoiul, le tocăm grosier.
Într-o cratiță punem la călit legumele cu puțină sare la foc mic până se zdrobesc bine.
Adăugăm supa de legume și mai lăsăm să fiarbă pentru 15 de minute.
Punem și pastă de tomate, zahărul dăm gust cu sare și pipe și mixam cu ajutorul unui blender de mână până obținem o compoziție fină.
Pentru a fi mai fin și fără eventuale bucățele de legume îl puteți să îl treceți prin sită așa cum am făcut și eu.
Punem sosul înapoi pe foc iar când clocotește adăugăm treptat amidonul dizolvat în apă atât cat dorim să fie de gros.
Servim cu mămăliguță fierbinte, sosul de roșii și iaurt grecesc. Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru multe alte rețete cu carne ori preparate și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici sau pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.