Tort diplomat cu fructe de pădure este o delicatesă rafinată și plină de prospețime, perfectă pentru a fi savurată în sezonul cald.
Începând cu baza, folosim adesea biscuiți Savoiardi (sau ladyfingers), aceștia fiind așezați uniform într-o tavă de tort, pentru a forma primul strat al tortului.
Stratul următor este crema diplomat, o combinație delicioasă între cremă de vanilie și frișcă bătută, care conferă tortului o textură aerată și o aromă bogată. Cremă de vanilie este preparată din lapte, ouă, zahăr, iar apoi este amestecată cu frișcă bătută pentru a obține cremozitatea dorită.
Pentru un plus de prospețime și savoare, fructele de pădure proaspete sunt așezate generos peste straturile de cremă diplomat. Aceste fructe aduc o explozie de culori și arome, întregind gustul fin al tortului.
Tortul este completat cu un strat de frișcă naturală din lapte și fructe proaspete sau doar fructe proaspete și un strat subțire de gelatină.
Tortul diplomat cu fructe de pădure este un festin pentru ochi și papilele gustative, combinând dulceața cremoasă a cremei diplomat cu prospețimea și aciditatea fructelor de pădure, într-un ansamblu armonios și delicios.
Ingrediente pentru bază:
Ingrediente pentru cremă:
Mod de preparare pentru baza de pișcoturi:
Înmuiem puțin pișcoturile în sucul de portocale și tapetăm marginile și fundul unei tăvi rosti de cu diametrul de 23 cm. Dăm deoparte.
Mod de preparare pentru cremă:
Punem gelatina la hidratat în apa rece.
Punem smântâna pentru frișcă împreună cu zahărul pudră într-un castron si cu ajutorul unui robot de bucătărie batem până se întărește. O dăm la rece, o vom folosi mai târziu. Mare atenție nu bateți prea mult că roșcați să se taie.
Punem gălbenușurile împreună cu zahărul, laptele, extractul de vanilie într-un castron potrivit pentru bain marie și batem într-una până ajunge la temperatura de 75 de grade. Dacă nu avem termometru ne vom da seama că e gata atunci când se va îngroșa ușor, cu o consistență asemeni aluatului de clătite.
Încorporăm gelatina hidratată în compoziția fierbinte și omogenizăm. O dăm deoparte și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei. Mare atenție nu vrem să se întărească.
Asamblare:
Încorporăm treptat 550 g de frișcă bătută în compoziția de gălbenușuri amestecând ușor după fiecare tură astfel încât să obținem o compoziție uniformă.
Turnăm un strat de cremă, punem o parte din fructe, iar crema iar fructe și tot așa până terminăm cu ambele. Nu contează care este deasupra, dar e important să fie distribuite uniform.
Turnăm frișca rămasă deasupra, nivelăm și ornam cu fructe proaspete sau putem lăsa fără nimic.
Spor la treabă și să vă fie de folos!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.