Această ruladă de biscuiți cu cocos și zmeură este ușor de preparat, cu un “blat” din biscuiți cu unt și cacao, cremă fină de cocos și zmeură proaspătă pentru a da un final răcoritor.
Practic compoziția este similară unui salam de biscuiți tocat fin și rulat pentru a-l împreuna cu crema de cocos cu mascarpone și zmeura delicioasă și aromată.
Modul de preparare este foarte simplu, rapid si cu un rezultat uimitor de bun. Merită dată o șansă acestei rețete care pare banală dar va asigur ca este un spectacol de gusturi și arome.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Mărunțim biscuiții ca și pentru cheesecake.
Punem într-un vas 200 ml din cantitatea de lapte cu untul, cacaua și praful de sare la foc mic până se topește untul iar cacaua este perfect desfăcută în compoziție. Lăsăm să se tempereze ușor.
Într-un vas punem mascarponele cu zahărul și omogenizăm. Adăugăm cocosul și amestecăm astfel încât compoziția să fie omogenă.
Turnăm compoziția de lapte peste biscuiți și amestecăm bine. Ar trebui să obținem o compoziție fermă dar ușor de manevrat, dacă este prea uscată mai adăugați treptat din laptele rămas.
Pe o hârtie de copt întindem uniform compoziția de cacao.
Peste compoziția de cacao cu ajutorul unui sac cu șpriț fără formă distribuim aveline exact ca în fotografie între care punem câte o zmeură. Rulăm strâns cu ajutorul hârtiei, atât cat să acoperim compoziția de cocos astfel încât să scoatem golurile de aer și facem la fel până terminăm compoziția. Dăm la rece pentru minim 6 ore.
Scoatem din frigider, feliem și este gata de servit. Spor la treabă și poftă bună!
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.