Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

( 5 out of 5 )
Loading...
Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată
  • -1 bucServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 1:09 hTimp de gatire
  • 1:30 hGata in
Print Recipe

Cozonac fără frământare cu colivă Și ciocolată

Într-un final m-am încumetat și eu sa fac aluaturi fără frământare Cozonac fără frământare cu colivă și ciocolată , care sincer mă cam punea pe gânduri că nu ar fi fost la fel de buni ca și cei tradiționali.

Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

Ingredientele sunt aceleași doar că diferă cantitățile și bineînțeles modul de preparare. Practic toate ingredientele pentru aluat se amestecă cu o spatulă sau o lingură de lemn, se lasă la dospit pentru minim 20 de ore la rece, după care se prelucrează.

Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

Rezultatul a fost de-a dreptul uimitor de bun, chiar spectaculos aș spune, se desface pale-pale, este auriu și umplutura generoasă aromată cu coajă de lămâie și rom.
Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor s-ar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

Cum facem Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

Ingrediente pentru cozonac:

  • 500 g făină albă tip 000
  • 300 ml lapte cu 3,5% grăsime
  • 80 g zahăr tos
  • 20 g zahăr vanilinat
  • 110 g unt cu minim 80% grăsime
  • Un praf de sare
  • 3 g drojdie uscată sau 10 g drojdie proaspăta
  • 5 gălbenușuri
  • coaja de la o lămâie

Ingrediente pentru umplutură:

Mod de preparare pentru aluat:

Cernem făina într-un castron.

Dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici lămâia.

Într-o crăticioară punem laptele, untul, zahărul, zahărul vanilat și sarea. Încălzim ușor atât cât să se topească untul și apoi lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Cozonac însiropat cu vinars fără frământare cu nucă

Adaugăm peste făină compoziția de lapte, gălbenușurile și drojdia. Amestecăm cu o spatulă, atât cât să se încorporeze și aluatul să fie omogen.

Cozonac însiropat cu vinars fără frământare cu nucă

Punem o folie peste castron și dăm la rece. Până ce aluatul ajunge la temperatura frigiderului, mai amestecăm aluatul de 3-4 ori. Apoi lăsăm acoperit cu folie pentru 22-24 de ore la frigider fără a mai umbla la el.
Cozonac însiropat cu vinars fără frământare cu nucă

Mod de preparare pentru colivă îl găsiți aici sau click pe fotografie

Asamblare:

După trecerea timpului de stat la frigider al aluatului, îl împărțim în două părți egale.

Cozonac însiropat cu vinars fără frământare cu nucă

Întindem fiecare parte de aluat cu o dimensiune de 30/35 cm și distribuim pe fiecare bucată de aluat câte jumătate din compoziția de colivă si ciocolată.

Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

Rulăm strâns două batoane care le răsucim astfel încât ultima parte a aluatului rulat să fie jos. Punem în tavă și lăsăm să dospească pentru aproximativ o oră și jumătate-două în funcție de cât de cald este în bucătărie sau cât este nevoie pentru a-și dubla volumul. Musai trebuie să fie ferit de curenții de aer.

Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

Ungem cu gălbenuș amestecat cu lapte și putem pune deasupra bucăți de nucă, zahăr tos, fulgi de migdale sau ce vă place ori îl puteți lăsa simplu.

Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

Simplu, rapid și super gustos!

Cozonac fără frământare cu colivă si ciocolată

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password