Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

( 0 out of 5 )
Loading...
Cornulețe tradiționale cu untură și magiun
  • -100 bucServings+
  • 50 mTimp de preparare
  • 60 mTimp de gatire
  • 1:50 hGata in
Print Recipe

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Aceste Cornulețe tradiționale cu untură și magiun de prune sunt curcubeu pe cerul gurii, garantat cele mai fragede și foietate din câte am făcut vreodată și am încercat destule rețete.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Din doar câteva  ingrediente comune pe care marea majoritate le avem în cămară veți face cele mai fragede și mai gustoase Cornulețe. Aluatul este destul de versatil și din el puteți face și foi fragede pentru tort, sărățele dacă adăugați mai multă sare în ele și niște telemea.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Deși am zis că fac dintr-un kilogram de făină ca să fac și Cornulețe și foi pentru prăjitură, pe cum se coceau așa dispăreau de pe platou. Așa că am făcut din toată cantitatea și la ora asta la care scriu rețeta deși nu a trecut foarte mult timp, abia mi-au rămas câteva pentru fotografii.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Cum facem Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Ingrediente:

  • 400 g untură albă
  • 1/2 linguriță sare
  • 6 gălbenușuri
  • Sucul de o jumătate de lămâie
  • 500 g smântână grasă cu 25% grăsime
  • 1 kg de făină albă tip 000

Ingrediente pentru umplut: 

  • 800 g magiun de prune, rahat, bezea cu nucă, etc

Pentru uns aluatul:

  • 100 g untură
  • 100 g făină

Extra făină pentru prelucrat.

Mod de preparare:

Cernem făina într-un castron și adăugăm sarea în ea,

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun
facem o gaură în ea în care adăugăm restul ingredientelor care musai să fie de la frigider.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Frământăm rapid un aluat care trebuie să fie ușor de lucrat cu el. Învelim într-o folie și dăm la rece pentru o oră.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

După ce stă la frigider împărțim aluatul în două părți egale și îl întindem 50/40 cm.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Ungem cu 50 de g de untură fiecare foaie care trebuie să fie la temperatura camerei și presărăm jumătate din cantitatea de făină. Rulăm și dăm la rece pentru jumătate de oră. Eu le-am tăiat în două ca nu aveau loc în frigider.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Asa trebuie să arate aluatul rulat.
Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade Celsius.

Tapetăm tăvi cu hârtie de copt.

Tăiem fiecare rulou la 0,8-1 cm grosime.

Pe un plan de lucru presărat cu făină întindem fiecare bucată cu diametrul de 10-12 cm (cu partea rulată în sus) rapid și umplem cu ce ne place. Eu am folosit magiun de prune.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Punem pe tăvi și dăm la cuptor pentru aproximativ 15 minute.
Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Le trecem fierbinți prin zahăr pudră și le așezăm pe un grătar să se răcească complet.

Cornulețe tradiționale cu untură și magiun

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password