Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

( 5 out of 5 )
Loading...
Biscuiți crăpați cu nucă și portocale
  • -40 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 30 mGata in
Print Recipe

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Cei mai buni Biscuiți crăpați cu nucă și portocale făcuți în casă, ciocolatoși și moi de ți se topesc în gură. Eu îi fac mai mereu și mai ales atunci când am chef să mănânc ceva dulce.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Rețeta aceasta este destul de economicoasă, astfel încât cu câțiva lei faci vreo 40 de bucăți, îndeajuns pentru două persoane, mă rog…aproape îndeajuns pentru că eu aș mai fi putut mânca încă câțiva :))

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Reteta este destul de simplă și ușor de făcut, în comparație cu rezultatul final. Gustoși, crocanți la exterior și ciocolatoși la interior cu gust și aromă de nucă și portocale.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista simplă a ingredinetelor, dar și pentru modul de preparare.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Cum facem Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Ingrediente: 

  • 400 g zahăr/zahar brun
  • 4 ouă întregi
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1-2 lingurițe de extract de portocale în funcție de calitatea lui
  • 1 jumătate lingurița de sare
  • 120 ml ulei floarea soarelui
  • 80 g cacao de bună calitate
  • 300 g faina albă tip 000
  • 20 g praf de copt
  • 200 g nucă măcinată
  • 150-200 g de zahăr pudră

Mod de preparare: 

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Tapetăm 2 tăvi mari de cuptor cu hârtie de copt.

Punem făina cu cacaua, nuca și praful de copt într-un castron și le amestecăm.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Într-un bol mediu, bateți ouăle cu zahărul/zaharul brun, extractul de vanilie și sarea până ce își dublează volumul.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Adăugăm și uleiul.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Încorporăm amestecul de făina în compoziția de ouă și omogenizăm bine.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Turnăm aluatul într-o folie de prospețime și îl dăm la frigider timp de cel puțin 4 ore. Eu l-am lăsat peste noapte și au ieșit prefecți.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Cu ajutorul unui clește de înghețată porționăm biluțe de mărimea unei nuci. Trecem prin zahărul pudră și punem pe tăvi. Nu dați prin zahăr decât înainte de a băga în cuptor.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Coacem câte o tavă pe rând 10 minute.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Scoatem din cuptor și îi transferăm imediat cu o spatulă pe un grătar să se răcească complet.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Simplu, rapid, gustos și potriviți pentru orice moment al zilei.

Biscuiți crăpați cu nucă și portocale

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password