Fursecuri Ciubuc

( 5 out of 5 )
Loading...
Fursecuri Ciubuc
  • -10 bucServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 10 mTimp de gatire
  • 20 mGata in
Print Recipe

Fursecuri Ciubuc

Aceste fursecuri Ciubuc sunt mici delicii dulci, fragede și crocante, care se remarcă prin forma lor elegantă și gustul simplu, dar irezistibil. Preparatele tradiționale din aluat fraged, realizate cu unt de calitate, se modelează cu grijă sub forma unor batoane subțiri, asemănătoare unor ciubuce, de unde și denumirea lor.

Fursecuri Ciubuc

Aceste fursecuri sunt coapte până devin ușor aurii și sunt adesea decorate cu zahăr tos sau trase pe jumătate în ciocolată pentru un plus de savoare și rafinament. Gustul lor delicat le face ideale pentru a fi savurate alături de o ceașcă de ceai sau cafea, fiind perfecte atât pentru mesele festive, cât și pentru momentele de răsfăț din fiecare zi.

Fursecuri Ciubuc

Fursecurile Ciubuc cuceresc prin simplitate și eleganță, fiind o alegere clasică pentru cei care apreciază deserturile tradiționale.

Fursecuri Ciubuc

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Fursecuri Ciubuc

Cum facem Fursecuri Ciubuc

Ingrediente:

  • 120 g făină albă tip 000
  • Un praf de sare
  • 10 g zahăr vanilat
  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 30 g zahăr tos
  • 40 ml lapte
  • 1-2 picături de colorant gel roșu
  • Extra zahăr tos pentru tăvălit

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 170 de grade Celsius.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Într-un bol punem făina, zahărul, praful de sare și untul rece tăiat cubulețe. Frământăm cu vârful degetelor până obținem o compoziție similară a unui nisip umed.

Fursecuri Ciubuc

Adăugăm laptele și frământăm un aluat omogen și compact.

Fursecuri Ciubuc

Împărțim compoziția în două părți egale iar într-una adăugăm colorantul și o înglobăm în compoziție. Amestecați cu o spatulă să nu dezvoltați glutenul.

Fursecuri Ciubuc

Punem pe o farfurie, acoperim cu o folie de prospețime și dăm la rece pentru jumătate de oră.

Fursecuri Ciubuc

Împărțim ambele compoziții în 10 părți egale.

Fursecuri Ciubuc

Întindem fiecare bilă sub formă de bastonaș de 20 de cm. Împreunăm una albă și una roșie, dăm forma unui baton compact și trecem prin zahăr tos.

Fursecuri Ciubuc

Punem pe tavă și dăm la cuptor pentru 10-11 minute.

Fursecuri Ciubuc

Le lăsăm să se răcească în tavă în care s-au copt după care pot fi savurate. Spor la treabă și poftă bună!

Fursecuri Ciubuc

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password