Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone și fructe de pădure

( 5 out of 5 )
Loading...
Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone
  • -16-20 pServings+
  • 40 mTimp de preparare
  • 20 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Prăjitură Luna cu ciocolată și mascarpone dar și foarte multe fructe precum zmeura și afine va fi desertul de-o eleganță și bun gust pentru orice ocazie.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Această prăjitură decadentă este o explozie de arome și texturi, perfectă pentru iubitorii de deserturi fine. Blatul umed de cacao, intens și ciocolatos, formează baza perfectă pentru straturile bogate de cremă. Crema de Nutella, catifelată și indulgentă, aduce un gust dulce și profund de alune de pădure, care se îmbină armonios cu crema de mascarpone, fină și delicată.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Fructele proaspete, precum afinele și zmeura, adaugă o notă răcoritoare și ușor acrișoară, echilibrând perfect dulceața desertului. Aspectul colorat, cu fructele vibrante presărate deasupra, face această prăjitură nu doar delicioasă, ci și spectaculoasă. Este alegerea ideală pentru ocazii speciale sau pentru a transforma o zi obișnuită într-una memorabilă.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Cum facem Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 450 g zahăr tos
  • 1/2 linguriță sare
  • 220 g iaurt grecesc cu 10% grăsime 
  • 110 ml ulei vegetal
  • 2 ouă
  • 2 lingurițe extract de vanilie
  • 250 g făină albă
  • 80 g cacao de bună calitate
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe rase de bicarbonat
  • 60 ml apă fierbinte

Ingrediente pentru crema de Nutella:

  • 150 g mascarpone
  • 150 g Nutella
  • 100 ml smântână din lapte de vacă pentru frișcă cu 35-36% grăsime
  • 150 g zmeură proaspătă sau congelată 

Ingrediente pentru crema de mascarpone:

  • 250 g mascarpone
  • 100 ml smântână din lapte de vacă pentru frișcă cu 35-36% grăsime
  • 70 g zahăr pudră
  • 150 g afine proaspete sau congelate 

Ingrediente pentru îmbrăcat tortul:

  • 250 g mascarpone
  • 200 g Nutella
  • Fructe sau ciocolată pentru decor

Mod de preparare pentru blat:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă de 33/45 cm cu hârtie de copt.

Într-un bol amestecăm toate ingredientele uscate: făina, cacaua, praful de copt și bicarbonatul.

9004471D-6C90-4EAC-ADF8-89908FF72048.jpeg.webp

Punem ouăle, zahărul, extractul de vanilie, iaurtul și sarea într-un bol încăpător, le amestecăm cu un tel până se topește zahărul.

necunoscut.jpg

Încorporăm și uleiul.

necunoscut_1.jpg

Adăugăm în compoziția umedă ingredientele uscate și omogenizăm cu ajutorul unei spatule

necunoscut_2.jpg

Punem un ibric cu apă să fiarbă, măsurăm 60 de ml și turnăm peste compoziție amestecând rapid, dar nu prea mult, atât cât să obținem o compoziție omogenă.

necunoscut_3.jpg

Turnăm compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.

necunoscut_4.jpg

Coacem  20-22 de minute sau până trece testul scobitorii. După coacere, scoatem afară  și o lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt.

necunoscut_5.jpg

După răcire îl transferăm pe un grătar și îl băgăm la frigider. Atenție, trebuie manevrat cu foarte mare grijă să nu se rupă.

NOTĂ: puteți să folosiți blaturile și de la temperatura camerei, dar având în vedere frăgezimea lor, este mult mai ușor să lucrați reci cu ele.

Mod de preparare pentru crema de Nutella:

Combinăm smântâna cu Nutella și o mixăm până obținem o cremă aerată, undeva la un minut.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Adăugăm și smântâna și mai mixam câteva secunde să se omogenizeze și să capete o consistență potrivită unei creme.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Mod de preparare pentru crema de mascarpone:

Într-un bol punem toate ingredientele și le mixăm cu ajutorul unui robot de bucătărie pentru aproximativ 2 minute sau până obținem o cremă lejeră, nu țeapănă. Nu micați prea mult că riscați să se taie.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Asamblare:

Tapetăm o formă dreptunghiulară cu folie de prospețime, dacă nu avem nu este nici o problemă, îl putem pune și fără.

Tăiem blatul în 3 părți egale pe alung sau pe lat, apoi punem un blat, jumătate din crema de Nutella, zmeură și cealaltă jumătate de crema, nivelăm.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Punem al doilea blat, presăm ușor să facă priză și turnăm jumătate din crema de mascarpone, afinele și cealaltă jumătate de crema, nivelăm și punem ultimul blat presând ușor să facă priză. Dăm la frigider pentru minim 6 ore dar de preferat peste noapte.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Mod de preparare pentru crema cu care îmbrăcăm tortul:

Combinăm smântâna cu Nutella și o mixăm până obținem o cremă aerată, undeva la un minut.

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Îmbrăcăm tortul și îl decorăm după imaginație. Eu am folosit perle de ciocolată. Așadar de aici ca doresc spor la treabă și poftă bună!

Prăjitura Luna cu ciocolată și mascarpone

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut_6.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password