Humus marocan cu linte verde și rodie

( 0 out of 5 )
Loading...
Humus marocan cu linte verde și rodie
  • -4-6 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 15 mTimp de gatire
  • 25 mGata in
Print Recipe

Humus marocan cu linte verde și rodie

Humusul marocan cu linte verde și rodie este o reinterpretare exotică și plină de savoare a clasicului humus, îmbogățită cu influențe nord-africane. Spre deosebire de varianta tradițională cu năut, acest humus este preparat din linte verde, care oferă o textură cremoasă, dar ușor rustică, și un gust mai profund, cu note pământii și ușor condimentate.

Humus marocan cu linte verde și rodie

Aromele specifice bucătăriei marocane sunt evidențiate prin adăugarea de tahini fin, usturoi, zeamă de lămâie și un strop de ulei de măsline extravirgin. Un ingredient-cheie care îi oferă personalitate este cuminul, adesea folosit în preparatele marocane, alături de coriandru și un vârf de boia afumată sau ardei iute, pentru un plus de căldură și profunzime.

Humus marocan cu linte verde și rodie

Finalul surprinzător vine de la semințele proaspete de rodie, care adaugă o notă dulce-acrișoară și o textură crocantă, echilibrând perfect cremozitatea humusului. Servit alături de lipie caldă sau legume proaspete, acest humus marocan este o explozie de arome și culori, perfect pentru o masă sănătoasă și plină de savoare.

Humus marocan cu linte verde și rodie

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Humus marocan cu linte verde și rodie

Cum facem Humus marocan cu linte verde și rodie

Ingrediente:

  • 250 g linte verde
  • 100 ml ulei de măsline
  • 3-4 căței de usturoi
  • Zeama de la o jumătate de lămâie
  • 1-2 lingurițe de cumin în funcție de cum vă place
  • 50 g pasta tahini
  • 2 legături de pătrunjel
  • 1 rodie
  • Sare și piper după gust

Mod de preparare:

Spălăm bine lintea și o punem la hidratat în apă rece pentru minim 2 ore.

Humus marocan cu linte verde și rodie

O spălăm din nou și o punem la fier cu apă atât cât să acopere ușor lintea. Fierbem la foc mic 15-20 de minute.

Humus marocan cu linte verde și rodie

Curățăm usturoiul.

Tocăm pătrunjelul.

Scoatem sâmburii de la rodie.

În bolul unui robot de bucătărie punem lintea împreună usturoiul, uleiul de măsline, căminul, sucul de lămâie, sare, piper și pasta tahini. Mixam până obținem o pastă omogenă.

Humus marocan cu linte verde și rodie

Punem într-un castron, acoperim cu o folie de prospețime și lăsăm să se răcească complet.

Când e rece, servim alături de sâmburi de roșie, pătrunjel tocat grosier și cu puțin cu ulei de măsline.

Humus marocan cu linte verde și rodie

Simplu, rapid, gustos și sănătos, spor la treabă și poftă bună!

Humus marocan cu linte verde și rodie

Pentru multe alte rețete de gustări cu sau fără carne și multe altele, găsiți în secțiunea aperitive click aici sau pe fotografie.

EE776DA9-AD4F-484D-A5BB-46F1B7AA004E.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password