Rasol – Ciolan de vițel la cuptor

( 0 out of 5 )
Loading...
Rasol - Ciolan de vițel la cuptor
  • -6-8 pServings+
  • 10 mTimp de preparare
  • 4:20 hTimp de gatire
  • 4:30 hGata in
Print Recipe

Rasol – Ciolan de vițel la cuptor

Un rasol – Ciolan de vițel la cuptor fraged, copt lent, până când carnea se desprinde ușor de pe os și capătă o crustă rumenă, aurie.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

Ciolanul este asezonat cu ierburi aromatice – oregano, cimbrișor și usturoi – care își lasă parfumul în fiecare fibră a cărnii.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

În timpul coacerii, adăugăm vin alb alături de sucul de la carne, obținându-se un sos bogat, catifelat, perfect pentru a fi servit alături.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

Preparatul este rustic și elegant în același timp, un fel principal care aduce la masă savoarea autentică a bucătăriei tradiționale, dar și rafinamentul unei fripturi gătite încet, cu răbdare și drag.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

Preparatul poate fi servit alături de garnituri clasice, precum piure cremos de cartofi, legume coapte sau chiar mămăligă aurie, pentru o experiență culinară completă. Este un fel de mâncare sățios, elegant prin simplitate, care aduce împreună tradiția bucătăriei românești și rafinamentul unei fripturi gătite cu răbdare și grijă.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

Cum preparăm Rasol – Ciolan de vițel la cuptor

Ingrediente:

  • 1 Rasol/Ciolan de vițel de 2-3 kg
  • 1 lingură de praf de usturoi
  • 1 lingură rasă de sare
  • 1 lingură fulgi de ardei dulci sau boia
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de piper
  • 2 linguri de ulei de floarea soarelui

Mod de preparare:

Spălăm bine ciocanul, apoi îl ștergem cu un prosop de bucătărie.

Punem toate condimentele pe rasol, îl masăm bine cu condimentele și apoi îl ungem cu uleiul de floarea soarelui.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

Învelim ciolanul într-o folie de prospețime sau într-o pungă bine strâns și îl lăsăm la marinat vreo 2 zile. Trebuie musai lăsat la marinat ca să aibă gust până în interior.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

După 2 zile scoatem rasolul afară pentru 2 ore apoi îl învelim bine în 2-3 straturi într-o hârtie de copt și îl punem într-o tavă la cuptorul preîncălzit la 150 de grade pentru 6 ore. Da 6 ore dacă vreți să aveți o carne fragedă, suculentă și bine gătită.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

După cele 6 ore de stat la cuptor îl scoatem afară și îl lăsăm să se tempereze în hârtia de copt pentru vreo jumătate de oră. Apoi îndepărtăm hârtia de copt, ridicăm temperatura cuptorului la 220 de grade Celsius și îl băgăm din nou în cuptor pentru 20 de minute sau până a rumenește frumos pe ambele părți.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

Este gata de servit, alături de un piure de cartofi, o salată sau un orez simplu. Merge bine și într-un sandvici sau o salată caldă.

Rasol - Ciolan de vițel la cuptor

Spor la treabă și să vă fie de folos!

Pentru multe alte rețete cu carne dar și multe altele, găsiți în secțiunea preparate cu carne, click aici  sau pe fotografie.

E6A1C69A-241F-4380-BDED-59BB4F6938A2.jpeg.webp

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password