Tort Coco Mango Dream

( 5 out of 5 )
Loading...
Tort Coco Mango Dream
  • -35/40 pServings+
  • 1:30 hTimp de preparare
  • 50 mTimp de gatire
  • 2:20 hGata in
Print Recipe

Tort Coco Mango Dream

Acest Tort Coco Mango Dream este visul verilor tropicale transpus într-un tort rafinat. Straturi moi de blat bine însiropate se împletesc cu un mousse catifelat de mango și o inimă intens fructată de inserție de mango proaspăt.

Tort Coco Mango Dream

Mousse-ul fin de lime cu cocos adaugă o notă răcoritoare și cremoasă, echilibrând perfect dulceața exotică a fructului.

Tort Coco Mango Dream

Un desert aerat, luminos și plin de savoare este  o călătorie dulce către zilele călduroase de vară, în fiecare felie.

Tort Coco Mango Dream

Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.

Tort Coco Mango Dream

Cum preparăm Tort Coco Mango Dream

Ingrediente pentru blaturi:

  • 12 ouă mari
  • 240 g zahăr tos
  • Un praf de sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • 300 g făină albă tip 000

Ingrediente pentru mousse-ul de mango:

  • 850 g piure de mango îndulcit
  • 500 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime
  • 59 g zahăr pudră
  • 15 g gelatină alimentară
  • 100 ml apă rece

Ingrediente pentru inserția de mango:

  • 600 g mango tăiat cubulețe
  • 50 ml apă
  • 100 g zahăr
  • Sucul de la 1 lime
  • 30 g amidon
  • 100 ml apă rece

Ingrediente pentru mousse-ul de lime cu cocos:

  • O conservă de 400 ml de lapte de cocos
  • Coajă și sucul de la 2-3 lime în funcție de cat de mari sunt
  • 200 g ciocolată albă de bună calitate
  • 200 ml smântână din lapte pentru frișcă cu 35/36% grăsime
  • 30 g zahăr pudră
  • 10 g gelatină alimentară
  • 50 ml apă rece

Ingrediente pentru sirop:

  • 500 ml apă
  • 100 g zahăr tos
  • Sucul de la 2 lime

Mod de preparare pentru blaturi:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm 2 tăvi de 28/40 cm cu hârtie de copt.

Punem gălbenușurile cu uleiul și le mixăm până se emulsionează.

IMG_4792-1-300x300.jpeg

Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră, apoi adăugăm treptat cealaltă jumătate de cantitate de zahăr și batem în continuare până bezeaua devine fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.

IMG_4794-300x300.jpeg

Adăugăm amestecul de gălbenușuri pentru bezea și amestecăm ușor până devine omogenă.

IMG_4795-300x300.jpeg

Încorporăm făina cernuta jn 2-3 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări largi de sus în jos până compoziția devine omogenă.

IMG_4796-300x300.jpeg

Turnăm în tăvi și dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până trece testul scobitorii.

IMG_4797-300x169.jpeg

Scoatem din cuptor, transferăm pe un grătar și lăsăm să se tempereze ușor, apoi îndepărtăm hârtia de copt și partea superioară a blatului(doar spuma).

IMG_4798-300x169.jpeg

Mod de preparare pentru inserția de mango:

Dizolvăm amidonul în cei 100 ml de apă.

Tort Coco Mango Dream

Punem cubulețele de mango cu zahărul, sucul de lime și cele 50 ml de apă la fiert.

Tort Coco Mango Dream

După 3-4 minute de când a început să fiarbă și bucățile de mango s-au înmuiat ușor, adăugăm amidonul dizolvat și amestecăm ușor cu o spatulă până se îngroașă și dă în clocot. Dăm jos de pe foc și amestecăm din când în când până se răcește.

Tort Coco Mango Dream

NOTĂ: Nu fierbeți prea mult ca riscați să se împrăștie tot.

Mod de preparare pentru mousse-ul de mango:

Dizolvăm gelatina în apă rece și o lăsăm 10 minute la hidratat.

Tort Coco Mango Dream

Încălzim ușor piureul de mango și adăugăm gelatina topită peste. Amestecăm bine până se omogenizează. O lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Tort Coco Mango Dream

Cu ajutorul unui robot de bucătărie batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, adăugăm zahărul pudră și batem in continuare până se întărește. Nu prea mult că riscați să o tăiați. 

necunoscut.jpg

Luăm o treime din cantitatea de frișcă și o adăugăm în compoziția de mango, amestecăm ușor, cât să se încorporeze și facem la fel și cu celelalte două treimi.

împărțim compoziția în 2 părți egale.

NOTĂ: Adăugăm frișca bătută doar în momentul în care montăm.

Mod de preparare pentru mousse-ul de line cu cocos:

Punem laptele de cocos la fiert cu sucul și coajă de lime. Când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm ciocolata, o lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm bine.

Tort Coco Mango Dream

Strecurăm compoziția printr-o sită fină și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.

Tort Coco Mango Dream

Cu ajutorul unui robot de bucătărie batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, adăugăm zahărul pudră și batem in continuare până se întărește. Nu prea mult că riscați să o tăiați. 

necunoscut.jpg

Luăm o treime din cantitatea de frișcă și o adăugăm în compoziția de lime, amestecăm ușor, cât să se încorporeze și facem la fel și cu celelalte două treimi.

NOTĂ: Adăugăm frișca bătută doar în momentul în care montăm.

Mod de preparare pentru sirop:

Punem toate ingredientele într-o crăticioară și le dăm un clocot, apoi o lăsăm să se răcească complet. Scoatem afară cojile de lime.

Tort Coco Mango Dream

Asamblare:

Tăiem blaturile în 2 bucăți identice, fie pe lat fie pe lung, cum vă face plăcere.

Punem totul obligatoriu într-o formă detașabilă cu folie de acetat sau într-o tavă mai înaltă, dar tot așa folosim folie de acetat.

Punem un blat, insiropam cu 1/4 din sirop, 1/3 din cantitatea de mousse de mango, nivelăm, distribuim jumătate din cantitatea de inserție de mango.

Al doilea blat îl presăm ușor peste compoziție să facă priza, apoi insiropam cu 1/4 din sirop, mousse-ul de lume cu cocos.

Al treilea blat îl presăm ușor peste compoziție să facă priza, apoi insiropam cu 1/4 din sirop, o treime din mousse-ul de mango, cealaltă jumătate de inserție de mango.

Ultimul blat îl presăm ușor peste compoziție să facă priza, apoi insiropam cu 1/4 din sirop și restul de mousse de mango, nivelăm și dăm frigider pentru minim 6 ore dar de preferat peste noapte.

Tort Coco Mango Dream

A doua zi decorăm dupa Imaginație, eu l-am lăsat simplu.

Tort Coco Mango Dream

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Lasă un comentariu!

x

Lost Password