Acest Tort Coco Mango Dream este visul verilor tropicale transpus într-un tort rafinat. Straturi moi de blat bine însiropate se împletesc cu un mousse catifelat de mango și o inimă intens fructată de inserție de mango proaspăt.
Mousse-ul fin de lime cu cocos adaugă o notă răcoritoare și cremoasă, echilibrând perfect dulceața exotică a fructului.
Un desert aerat, luminos și plin de savoare este o călătorie dulce către zilele călduroase de vară, în fiecare felie.
Acum vă invit să rămâneți alături pentru lista ingredientelor dar și a modului de preparare detaliat pas cu pas.
Ingrediente pentru blaturi:
Ingrediente pentru mousse-ul de mango:
Ingrediente pentru inserția de mango:
Ingrediente pentru mousse-ul de lime cu cocos:
Ingrediente pentru sirop:
Mod de preparare pentru blaturi:
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Tapetăm 2 tăvi de 28/40 cm cu hârtie de copt.
Punem gălbenușurile cu uleiul și le mixăm până se emulsionează.
Batem albușurile cu un praf de sare până obținem o bezea lejeră, apoi adăugăm treptat cealaltă jumătate de cantitate de zahăr și batem în continuare până bezeaua devine fermă, lucioasă și zahărul este complet topit.
Adăugăm amestecul de gălbenușuri pentru bezea și amestecăm ușor până devine omogenă.
Încorporăm făina cernuta jn 2-3 tranșe și amestecăm ușor cu mișcări largi de sus în jos până compoziția devine omogenă.
Turnăm în tăvi și dăm la cuptor pentru 15-16 minute sau până trece testul scobitorii.
Scoatem din cuptor, transferăm pe un grătar și lăsăm să se tempereze ușor, apoi îndepărtăm hârtia de copt și partea superioară a blatului(doar spuma).
Mod de preparare pentru inserția de mango:
Dizolvăm amidonul în cei 100 ml de apă.
Punem cubulețele de mango cu zahărul, sucul de lime și cele 50 ml de apă la fiert.
După 3-4 minute de când a început să fiarbă și bucățile de mango s-au înmuiat ușor, adăugăm amidonul dizolvat și amestecăm ușor cu o spatulă până se îngroașă și dă în clocot. Dăm jos de pe foc și amestecăm din când în când până se răcește.
NOTĂ: Nu fierbeți prea mult ca riscați să se împrăștie tot.
Mod de preparare pentru mousse-ul de mango:
Dizolvăm gelatina în apă rece și o lăsăm 10 minute la hidratat.
Încălzim ușor piureul de mango și adăugăm gelatina topită peste. Amestecăm bine până se omogenizează. O lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, adăugăm zahărul pudră și batem in continuare până se întărește. Nu prea mult că riscați să o tăiați.
Luăm o treime din cantitatea de frișcă și o adăugăm în compoziția de mango, amestecăm ușor, cât să se încorporeze și facem la fel și cu celelalte două treimi.
împărțim compoziția în 2 părți egale.
NOTĂ: Adăugăm frișca bătută doar în momentul în care montăm.
Mod de preparare pentru mousse-ul de line cu cocos:
Punem laptele de cocos la fiert cu sucul și coajă de lime. Când ajunge în punctul de fierbere, adăugăm ciocolata, o lăsăm 2-3 minute după care omogenizăm bine.
Strecurăm compoziția printr-o sită fină și o lăsăm să ajungă la temperatura camerei.
Cu ajutorul unui robot de bucătărie batem frișca până lasă ușoare valuri la suprafață, adăugăm zahărul pudră și batem in continuare până se întărește. Nu prea mult că riscați să o tăiați.
Luăm o treime din cantitatea de frișcă și o adăugăm în compoziția de lime, amestecăm ușor, cât să se încorporeze și facem la fel și cu celelalte două treimi.
NOTĂ: Adăugăm frișca bătută doar în momentul în care montăm.
Mod de preparare pentru sirop:
Punem toate ingredientele într-o crăticioară și le dăm un clocot, apoi o lăsăm să se răcească complet. Scoatem afară cojile de lime.
Asamblare:
Tăiem blaturile în 2 bucăți identice, fie pe lat fie pe lung, cum vă face plăcere.
Punem totul obligatoriu într-o formă detașabilă cu folie de acetat sau într-o tavă mai înaltă, dar tot așa folosim folie de acetat.
Punem un blat, insiropam cu 1/4 din sirop, 1/3 din cantitatea de mousse de mango, nivelăm, distribuim jumătate din cantitatea de inserție de mango.
Al doilea blat îl presăm ușor peste compoziție să facă priza, apoi insiropam cu 1/4 din sirop, mousse-ul de lume cu cocos.
Al treilea blat îl presăm ușor peste compoziție să facă priza, apoi insiropam cu 1/4 din sirop, o treime din mousse-ul de mango, cealaltă jumătate de inserție de mango.
Ultimul blat îl presăm ușor peste compoziție să facă priza, apoi insiropam cu 1/4 din sirop și restul de mousse de mango, nivelăm și dăm frigider pentru minim 6 ore dar de preferat peste noapte.
A doua zi decorăm dupa Imaginație, eu l-am lăsat simplu.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.