Tartă cu ciocolată, prune și migdale

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 30 mTimp de preparare
  • 30 mTimp de gatire
  • 60 mGata in
Print Recipe

Tartă cu ciocolată, prune și migdale

 

Un fel de brownie cu făină de migdale aș putea spune, copt în tavă de tartă, cu adaos de fructe. Genial și când spun asta va trebui să mă credeți pe cuvânt până ce veți apuca să testați și dumneavoastră rețeta acasă.

Azi mi s-au anunțat musafiri și eram cam în până de idei și ingrediente, și trebuia musai să pregătesc ceva, așa că a trebuit să îmi pun mintea și cunoștințele la încercare, pentru că timpul îmi era destul de limitat și insuficient pentru a merge la cumpărături.

Am deschis frigiderul, cămara și cu ce am găsit m-am apucat de treabă, ce a ieșit puteți vedea și dumneavoastră.

Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare și veți obține un desert rapid si foarte gustos.

Ingredinete pentru aluat:

  • 175 g unt la temperatura camerei
  • 175 g zahăr tos
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 100 g făină albă
  • 175 g făină de migdale
  • 50 g cacao de bună calitate
  • 5 g praf de copt
  • 75 g ciocolată cu 70% cacao de bună calitate, tocată grosier 
  • 400 g prune jumătăți fără sâmburi

Ingredinete pentru topping:

  • 100 g prune fără sâmburi
  • 50 g zahăr tos
  • 1 linguruță scorțișoară măcinată
  • 2 linguri fulgi de migdale

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Amestecăm ingredinetele uscate într-un bol.

Batem untul cu zahărul și extractul de vanilie până se spumează.

Încorporăm ouăle pe rând în compoziția de unt, mixând ușor. Nu bateți prea mult că se vor separa.

Adăugăm ingredinetele uscate în cele umede și omogenizăm cu ajutorul unei spatule.

Turnăm compoziția într-o tavă de tartă și o nivelăm.

Punem prunele deasupra cu scobitura în sus și le presăm ușor spre fundul tăvii.

Dăm la cuptor 28-30 de minute sau până trece testul scobitorii.

În timp ce tarta stă la cuptor punem prunele tăiate mărunt cu zahărul și scorțișoara la fiert la foc mic până se înmoaie bine și se leagă, aproximativ 8-10 minute.

Cu ajutorul unui blender vertical mixăm compoziția până obținem un sos fin și omogen.

După ce tarta s-a copt turnăm fierbinte piureul de prune și nivelăm. Punem și fulgii de migdale și o lăsăm să se răcească.

Simplu, rapid și gustos. Spor la treabă și poftă bună!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password