Prima ciorbă pe care am învățat să o fac a fost Această ciorbă țărănească de văcuță, pe care acum și noaptea din pat dacă mă trezești o fac la fel ca și acum 25 de ani.
Aflată în topul preferințelor românilor, ciorba țărăneasc de văcuță este printre altele și o sursă importantă de vitamine și minerale, deasemeni și relativ dietetică, asta în caz că nu o servim cu o tonă de smântână, așa cum îmi place mie. 😂😂😂
Posibil cea mai consistentă ciorbă din punctul de vedere al legumelor, carnea de vită nu vine decât să completeze și să dea un plus de consistență acestui fel de mâncare datorită nivelului ridicat al proteinelor pe care o conține.
Nu știu exact cum o fac alții, însă pot spune cu mâna pe inima și fără falsă modestie, că este cea mai bună rețetă pe care o fac de mai bine de 20 de ani și pe care am preluat-o din restaurantul în care mi-am desfășurat activitatea la vremea aceea.
Modul de preparare este simplificat, astfel încât timpul de pregătire să fie scurtat, însă gustul și textura fiind păstrate cu sfințenie.
Rămâneți alături pentru lista ingredientelor, dar și modul de preparare pentru a obține cea mai delicioasă ciorbă țărănească de văcuță făcută acasa.
Pentru multe alte rețete de supe cu sau fără carne ori preparate de post și multe altele, găsiți în secțiunea supe și ciorbe sau click pe fotografie
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Punem o oală încăpătoare cu apă la fiert și când dă în clocot opărim pulpa de vită, în cazul meu rasolul. O scoatem afară și o spălăm bine cu apă rece.
Punem din nou oala încăpătoare, spălată cu 4 litrii de apă rece, sare și fierbem la foc mic până intra ușor furculița în ea. Spumăm ori de câte ori este nevoie.
Într-o oală încăpătoare punem 100 de ml de ulei cu ceapa, zarzavaturile, ardeiul gras, mazarea, fasolea verde și roșiile în bulion. Le călim la foc mediu pentru 10 minute amestecând din când în când să nu se prindă.
Strecurăm supa de pe pulpa de vită, adăugăm foaia de dafin, cartofii, varza și fierbem la foc potrivit pentru 15-20 de minute, astfel încât legumele să fie fierte dar ușor crocante.
Roșiile le opărim, le curățăm de coajă și le tocăm cuburi. Le călim în uleiul rămas, pentru 2-3 minute,
adăugăm 2-3 polonice din supă, mai fierbem 3-4 minute
după care răsturnăm în oală și roșiile. Mai fierbem 2-3 minute atât cât să se îmbine gusturile.
Tăiem cuburi carnea de vită și o adăugăm în ciorbă. Verificăm de sare și dacă mai este nevoie mai adăugăm. Servim cu leuștean proaspăt tocat. Simplu, gustos și rapid! Așadar vă urez spor la treabă și poftă bună!