Acesti Biscuiți Alfajores, fragezi umpluți cu dulceață de lapte glazurați cu ciocolată și fistic sunt un desert spectaculos care trebuie încercat macar o dată în viață!
Alfajores – Fursecurile care efectiv se topesc in gură, practic sunt doua fursecuri între care se pune dulceata de lapte și rulate în fulgi de cocos.
Ca istoric se spune ca ele provin din sudul Americii, însă se regăsesc și în alte țări, atât în America cât și in Europa.
Aceste fursecuri, biscuiți îi găsim sub diferite forme si denumiri, atât în Franța, Germania, Italia, America și Argentina. În Argentina se numesc alfajores.
Cu siguranță dacă vrei să mănânci, nu sta pe gânduri, pentru ca sunt sunt extraordinari de buni. Îi găsești aproape oriunde și în diferite forme, însă pe cei mai buni ii vei găsi în Argentina. Că le vei găsi la colț de stradă, sau la stațiile de metrou, alături de o cafea bună, îi vei găsi și în restaurantele de top. De ce sunt atât de populari?! Pentru că sunt foarte gustoși iar argentinienii sunt foarte nostalgici.
Așadar cu o lungă și vastă experiență în prepararea lor este datată undeva prin 1850, iar astăzi au ajuns sa facă peste 50 de tipuri de alfajores.
Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie.
Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.
Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.
Ingrediente:
Mod de preparare pas cu pas
Dacă vrei să faci dulceața de lapte acasă, ai aici rețeta detaliată pas cu pas, însă necesită ceva timp su răbdare sau poți alege o cale n-ai ușoară și mai rapidă, prin a fierbe conserva de lapte ca la rețeta de Chocotorta, detalii aici.
Pentru început punem intr-un castron zaharul, gălbenușurile, extractul de vanilie sau esența de vanilie. Se văd doar 4 gălbenușuri pentru unul s-a spart.
Cu ajutorul unui mixer de Bucătărie sau cu un tel batem compoziția pana se topește tot zahărul. Putem folosi zahăr pudră, dar măcinat in casa, pentru ca cel din cumpărat indiferent de firmă sau brand, zahărul pudra conține amidon.
După ce am mixat bine compoziția de gălbenușuri și zahărul este complet topit, adăugăm untul și coaja de lămâie, mixam in continuare pana obținem consistența unei creme.
Separat într-un alt castron cernem ingredientele uscate și le omogenizam.
Adăugăm amestecul de făină și amestecam cu o spatulă până la încorporarea totală a făinii. Fiind un aluat fraged, nu dorim să activăm glutenul din făină.
Aluatul trebuie sa fie putin lipicios, dar ușor de manevrat cu spatulă.
Punem aluatul intr-o folie alimentara, învelim bine aluatul și îl dăm pentru minim 1 oră la frigider.