Biscuiți duo, alb și negru, în 3 variante: rulați, zebră și tablă de șah

( 4.7 out of 5 )
Loading...
 • -30 buc din fiecareServings+
 • 20 mTimp de preparare
 • 15 mTimp de gatire
 • 35 mGata in
Print Recipe

Biscuiți duo alb și negru în 3 variante: rulați, zebră și tablă de șah

 

Un deliciu acești Biscuiți duo alb și negru sunt prefecți la desert, dar și ca o gustare dimineața alături de un ceai sau o cafea.
Nu e nimic greu de făcut atunci când ai o rețetă bună și rapidă! Așa a fost și astăzi când prietenii mei mi-au bătut la ușă, și cum în frigider dar și în cămară cam bate vântul, rețeta aceasta de biscuiți pot spune că m-a scos din încurcătură si nu mi-a fost deloc greu să încropesc ceva dulce și rapid din numai câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, pe care cu siguranță le vei găsi în aproape orice casă, atât timp cât ei s-au făcut comozi.

Unt, ouă, făină și cacao, atât de simplu, însă au ieșit niște biscuiți extraordinari de buni, aromați și fragezi de s-au topit imediat ce i-am scos din cuptor, iar pentru această rețetă a trebuit să refac încă o porție să am ce fotografia, ca de altfel cine m-ar fi crezut?!

Acum când scriu aceste rânduri sunt la cafeaua de dimineață și pot spune că merg de minune cu cafeaua, dar cu siguranță voi lua câțiva cu mine, pentru că azi sunt toată ziua cu treabă prin oraș.

Iar atunci când ai prea mult timp la dispoziție și mintea îți face pui, începi să te joci cu ce ai la îndemână și uite-așa dintr-un aluat simplu au ieșit 3 forme de biscuiți!

Pentru fiecare formă avem nevoie de câte o porție din cantitățile exprimate mai jos, doar pentru tabla de șah, de 2 porții. Pe parcursul rețetei o să vă scriu la fiecare formă în parte cum se fac. Rămâneți alături pentru lista ingredientelor și modul de preparare al minunaților Biscuiți duo, alb și negru, în 3 variante: rulați, zebră și tablă de șah

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum se faci Biscuiți duo alb și negru în 3 variante: rulați, zebră și tablă de șah:

Ingrediente:

 • 225 g unt la temperatura camerei
 • 150 g zahăr tos
 • 1 lingură esență de vanilie
 • 1 ou mare
 • 300 g făină albă
 • 20 g cacao de bună calitate, eu folosesc doar deZaan
 • 2 linguri de smântână pentru gătit cu 32% grăsime
 • 1/4 linguriță sare

Mod de preparare pentru aluat:

Punem untul cu zahărul într-un castron și le batem până se spumează.

Adăugăm oul, sarea și batem în continuare până obținem consistența unei creme.

Punem peste compoziția de unt făina și amestecăm cu ajutorul unei spatule de Silicon.

Împărțim compoziția în două părți egale, iar peste una din ele adăugăm cacaua și 1-2 linguri de smântână, să-l aducem și pe cel cu cacao la consistenta celui cu vanilie. Încorporăm cacaua bine amestecând cu aceeași spatulă de Silicon.

Încorporăm cacaua bine amestecând cu aceeași spatulă de Silicon.

Cum se fac biscuiți rulați:

Întindem între două foi de hârtie de copt ambele aluaturi, atât cel simplu cât și cel de cacao cu dimensiunile de 25/35 cm.

Preîncălzim cuptorul la 175 de grade Celsius.

Așezăm aluaturile întinse unul peste celălalt și rulăm partea cu 35 de cm, astfel încât să obținem un baton gros de 5 cm diametru. Punem rulada obținută la rece pentru minim o oră sau 25-30 de minute la congelator.

Scoatem rulada din frigider și o tăiem la 7-8 milimetrii grosime. Eu am tăiat rulada în doua și o parte am rulat-o cu albul în interior iar cealaltă cu cacaua în exterior. 

Punem feliile obținute pe tăvi tapetate cu hârtie de copt

Introducem la cuptor pentru 10-12 minute, însă dacă le băgați pe amândouă, poate dura 15-16 minute. Neaparat de schimbat tăvile între ele. Le lăsăm să se răcească în tăvile în care s-au copt, fiind gata de servit imediat ce s-au răcit, asta în caz că mai aveți răbdare.

Cum se fac biscuiții zebră:

Intindem între două foi de hârtie de copt ambele aluaturi, atât cel simplu cât și cel de cacao cu o grosime de 3 mm. O să vă iasă dreptunghiuri de 15-18 cm/ 22-25 cm.

 

Asezăm foile una peste cealaltă și le îndreptăm astfel încât să obținem dreptunghiuri egale.

Împărțim aluatul în 2 părți egale pe lung și le suprapunem. Repetăm operațiunea încă o dată și vom obține un baton pătrățos. Îl dăm la rece pentru o oră.

Scoatem aluatul de la frigider și îl tăiem felii cu grosimea de 5-6 mm.

Punem feliile în tăvi tapetate cu hârtie de copt, cu distanțe de minim 3 cm între ele și le băgăm la cuptor pentru 10-12 minute.

 

Cum se fac biscuiții tablă de șah:

Întindem între două foi de hârtie de copt ambele aluaturi, atât cel simplu cât și cel de cacao cu o grosime de 5 mm. O să vă iasă dreptunghiuri de 16-18 cm/ 25 cm. Îl dăm din nou la rece pentru 15-20 de minute.

Tăiem câte o fâșie de 5 mm lățime din fiecare aluat și le punem una lângă cealaltă, deasupra lor pe fiecare șir, venim cu a doua felie din aluatul opus și tot așa până obținem 4 starturi și 4 coloane. Dăm din nou la rece pentru minim 1 oră. Face 2 astfel de batoane.

Diferența de aluat o întindem astfel încât să putem rula câte o bucată de baton pe fiecare din cele 4 părți. Dăm din nou la rece pentru jumătate de oră.

Scoatem aluatul de la frigider și îl tăiem felii cu grosimea de 5-6 mm. Punem feliile în tăvi tapetate cu hârtie de copt cu distanțe de minim 2 cm între ele și le băgăm la cuptor pentru 10-12 minute.

Spor la treabă și poftă bună!

Acum că aveți 3 variante la alegere, dar le puteți face și pe toate deodată așa cum am făcut și eu. 🤪🤪🤪

Comments (2)

 • Adyna

  La ingrediente apar 2 linguri de smântână, însă la modul de preparare doar o lingură ce se pune la jumătatea cu cacao. Ce se face cu cealaltă lingura de smântână?
  Mulțumesc!

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password