Blondină cu morcovi și ciocolată de post

( 5 out of 5 )
Loading...
  • -12 pServings+
  • 15 mPrep Time
  • 35 mCook Time
  • 50 mReady In
Print Recipe

Blondină cu morcovi și ciocolată  de post

Blondină cu morcovi și ciocolată  de post

Blondina pe care are voie să o atingă și gusta orice bărbat, fără gelozii din partea partenerelor de viața, chiar și-n zilele de post 🤤🤤
Poate nu chiar cea mai bună prăjitură de post pe care am făcut-o, însă fără probleme o pot încadra la cele mai bune. Este atât de bună încât în postul acesta cred că o voi face cel puțin o dată pe săptămână 🙂

Gustul de dulce este foarte bine echilibrat datorită morcovilor și a ciocolatei, deasemeni crocantă la exterior și moale în interior.

Cu câteva ingrediente simple și la îndemâna oricui, dar și cu un mod de preparare extrem de ușor, îi va reuși până și celui mai neîndemânatic într-ale prăjituritului.

Ramaneti alături pentru lista ingredientelor, modul de preparare și veți obține o prăjitură excelentă!

Pentru alte prăjituri și torturi deosebite, deasemeni rețete explicate pas cu pas găsiți aici în secțiunea desert sau click pe fotografie. 

necunoscut.jpg

 

Deasemeni mă puteți urmări pe Instagram, click pe fotografie.

1__#$!@!#__necunoscut.jpg

Sau pe pagina de Facebook, click pe fotografie.

2__#$!@!#__necunoscut.jpg

Cum facem cea mai bună Blondină cu morcovi și ciocolată  de post

Ingrediente:

  • 250 g făină albă
  • 50 g făină de migdale
  • 1/2 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat
  • 50 g zahăr tos
  • 100 g cchipsuri de ciocolată neagră fără lapte sau o tabletă tocată grosier
  • 40 ml ulei vegetal
  • 1/2 linguriță otet de vin alb
  • 200 ml lapte de cocos/migdale/orez/soia
  • 230 g morcovi răzuiți pe răzătoarea cu ochiuri mici
  • Un praf de sare

Mod de preparare:

Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.

Tapetăm o tavă de cuptor cu hârtie de copt

Punem toate ingredientele uscate plus 70 de grame din cantitatea totală de cioclată într-un castron și le amestecăm. Le dăm deoparte.

Punem laptele cu zahărul, praful de sare și uleiul și le batem până se topește zahărul.


Adăugăm ingredientele uscate și morcovii și omogenizăm bine. În ultima tranșă adăugăm și oțetul de vin alb și omogenizăm.

Turnăm compoziția în tavă, nivelăm ca să ne iasă uniform, distribuim uniform ciocolata rămasă,?după care o băgăm la cuptor pentru 30-32 de minute.

Scoatem tava de la copt și o lăsăm să se răcească în tava în care s-a copt. Tăiem rece și servim, spor la treabă și poftă bună!

Tips & variations

  • Dimensiune tavă 20/25 cm

Lasă un comentariu!

x

Register

Lost Password

Acest site foloseste cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor. mai multe informații

Setările de coockie pe acest website trebuie setate pe "permite coockies" pentru a vă putea oferi cea mai bună experiență pe site-ul nostru. Dacă continuați să folosiți acest website fără a schimba setările de coockie sau apăsați pe "Accept" înseamnă că sunteți de acord cu ele.

Închide